Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αποσύρεται η ρύθμιση για την "παράκαμψη" του "Διάυγεια" στις πληρωμές του Δημοσίου

Αποσύρεται η ρύθμιση για την "παράκ...

Από την Υφυπουργό Εύη Χριστοφιλοπούλου

Στην απόσυρση της παραγράφου που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τα «Ανοιχτά Δεδομένα» προχώρησε η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Η τροπολογία είχε κατατεθεί χθες και προέβλεπε αποπληρωμή υποχρεώσεων του Δημοσίου πριν αναρτηθούν οι σχετικές αποφάσεις στη «Διαύγεια». Η τροπολογία, η οποία υπογραφόταν από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, όριζε ότι πράξεις ανάληψης υποχρέωσης δαπάνης και σχετικές ανακλητικές αποφάσεις των διατακτών που έχουν εκδοθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2014 ισχύουν από την ημερομηνία έκδοσής τους, ανεξάρτητα από τον χρόνο ανάρτησής τους στη «Διαύγεια».

Όπως δήλωσε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η παράγραφος «παρεισέφρησε από λάθος στην τροπολογία» θέτοντας «εν αμφιβόλω το πρόγραμμα “Διαύγεια” για την αντιμετώπιση σοβαρού προβλήματος που αφορούσε τη μεταφορά μαθητών». «Το συγκεκριμένο σημείο της τροπολογίας δεν προωθεί το πρόγραμμα “Διαύγεια”, κάτι που εμάς στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης μας βρίσκει απολύτως αντίθετους», τόνισε προσθέτοντας πως για το λόγο αυτό η παράγραφος αποσύρεται.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις