Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δυτική Ελλάδα: Ξανά στους δρόμους οι αγρότες - Οι "ξεπουλημένοι συνδικαλιστές" και οι παραστάσεις διαμαρτυρίας σε Τράπεζες, ΔΟΥ, ΕΛΓΑ και ΟΓΑ

Δυτική Ελλάδα: Ξανά στους δρόμους οι αγρ...

Αρχή από την 1η Νοεμβρίου

Στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την 1η Νοεμβρίου στο Σύνταγμα θα συμμετέχουν οι αγρότες οι οποίοι προετοιμάζονται για σειρά δράσεων διαμαρτυρίας και κλιμάκωση του αγώνα τους μετά τα μέσα Ιανουαρίου.

Τις σχετικές αποφάσεις έλαβαν την Κυριακή εκπρόσωποι των μπλόκων που συμμετείχαν σε πανελλαδική σύσκεψη στη Λάρισα. Ανάμεσα τους και αγροτοσυνδικαλιστές από την Δυτική Ελλάδα, όπως πληροφορείται το thebest.gr.

Ειδικότερα, όπως επισήμαναν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι είναι πολλά και οξυμένα.

Οι ίδιοι εκτίμησαν ότι τα προβλήματα θα χειροτερέψουν με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ η οποία σε βάθος χρόνου θα μειώσει περίπου 40% το ποσό των ενισχύσεων που λαμβάνουν σήμερα, θέτει νέους περιορισμούς στις καλλιέργειες, ενώ κρατά αποσυνδεδεμένη η ενίσχυση από την παραγωγή.

Αντιδράσεις διατυπώθηκαν και για την φορολόγηση η οποία φέτος θα είναι 13% από το πρώτο ευρώ, τα χαράτσια και τον ΕΝΦΙΑ. Παράλληλα με αφορμή την παρουσίαση και συζήτηση στη Βουλή, των πορισμάτων ελέγχου των τριτοβάθμιων αγροτοσυνδικαλιστικών οργανώσεων σχετικά με την οικονομική διαχείριση, οι εκπρόσωποι των μπλόκων, ανέφεραν ότι οι κυβερνώντες δεν μπορούν να παριστάνουν ότι «πέφτουν από τα σύννεφα» όταν οι συγκεκριμένοι ήταν «ξεπουλημένοι συνδικαλιστές».

Συμπλήρωσαν δε, ότι οι ίδιοι είχαν ξεκαθαρίσει τη θέση τους για τη συγκεκριμένη κατάσταση εδώ και 25 χρόνια. Μάλιστα, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, Β. Μπούτας, επιβεβαιώθηκαν από τις εξελίξεις τα όσα έλεγε η ΠΑΣΥ η οποία δημιουργήθηκε ακριβώς ως «αντίπαλο δέος» αυτών των οργανώσεων, που λειτουργούσαν κατ’ εντολή των κυβερνήσεων και των κομμάτων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο των αγωνιστικών διεκδικήσεων αποφασίστηκε η συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα ενώ εν συνεχεία και μέσα στο επόμενο δίμηνο να πραγματοποιηθούν πανελλαδικές ημέρες δράσης (με αναφορά και στη Δυτική Ελλάδα) συντονισμένα σε κάθε περιοχή στον ΕΛΓΑ, τον ΟΓΑ, τις τράπεζες και τις εφορίες, αλλά και συσκέψεις αγροτών στα χωριά και στα μέσα Ιανουαρίου να υπάρξει αποτίμηση των δράσεων και να αποφασιστεί η συνέχεια και η μορφή των κινητοποιήσεων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις