Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Φορτσάκης» - ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

«Κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Φορτσάκης» - ...

Οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημίου Αθηνών για τη στάση του πρύτανη

«Ο κ. Φορτσάκης λέει σκόπιμες ανακρίβειες. Χθες δεν συμπεριφέρθηκε σαν Πρύτανης. Δεν μπήκαν ποτέ βουλευτές. Συμπεριφέρθηκε σαν κυβερνητικός εκπρόσωπος», δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή τύπου που παραχωρήθηκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο πρόεδρος του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων, Ζαχαρίας Τριγάζης.

Και συνέχισε: «Είμαστε 300 άτομα στον αέρα. Κινδυνεύουμε με απόλυση και εκείνος φέρνει σεκιούριτι. Δεν θέλουμε Πανεπιστήμιο στρατόπεδο. Αυτό θυμίζουν οι τελευταίες πρακτικές.

Καλούμε την πρυτανική αρχή να αναθεωρήσει όλα αυτά που έχει κάνει. Όταν σπέρνεις ανέμους θα θερίσεις θύελλες. Ας ακούσει τα αιτήματα των εργαζομένων. Διαφορετικά θα βρεθεί σε αδιέξοδο».

Από την πλευρά της η Γραμματέας του συλλόγου, Μαρλέν Λογοθέτη, ανέφερε πως είναι η πρώτη φορά μετά από μια βδομάδα που η πρυτανεία δεν είναι αποκλεισμένη.

«Οι εργαζόμενοι ήταν φυλακισμένοι. Ούτε οι φυλακισμένοι στον Κορυδαλλό δεν είχαν τέτοια αντιμετώπιση».

Το μέλος του φοιτητικού συλλόγου της νομικής Σχολής, Κώστας Κανδηλώρος, ανέφερε πως «η πρυτανεία θέλει κλειδωμένους εργαζόμενους χωρίς καν να έχουν τη δυνατότητα να διαμαρτυρηθούν.

Το κλίμα τρομοκρατίας στηρίχτηκε και από την κυβέρνηση και από το Υπουργείο Παιδείας».

Και πρόσθεσε: «Εμείς αποκαταστήσουμε τη νομιμότητα. Θέλαμε το αυτονόητο να μπαίνουν οι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο για να εξυπηρετούνται.

Είναι ψευδείς οι δηλώσεις του Φορτσάκη, ο οποίος έχει πάψει να είναι πρύτανης και λειτουργεί σαν φερέφωνο της κυβέρνησης. Δεν θα κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω. Θα πούμε όχι στο Πανεπιστήμιο του αυταρχισμού και των επιχειρήσεων».

Να σημειωθεί ότι οι φοιτητές έκαναν κάλεσμα στην ΟΛΜΕ, την ΔΟΕ και την Ομοσπονδία των εκπαιδευτικών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΠΟΣΔΕΠ) προκειμένου να συνδράμουν στον αγώνα τους.

Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχε και το μέλος της εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Γιώργος Πετρόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί πως η σύμβαση για τους security είχε υπογραφεί επί πρυτανείας Πελεγρίνη, τον Απρίλιο του 2014.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις