Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

USA Today: Η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την ανασκαφή της Αμφίπολης

USA Today: Η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται τη...

Η εφημερίδα σχολιάζει τη φρενίτιδα

Το άρθρο της USA Today κάνει μία αναδρομή στα γεγονότα που αφορούν στην ανασκαφή του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη.

Αναφέρεται στον «πυρετό» της ανασκαφής, στους δημοσιογράφους και τα τηλεοπτικά συνεργεία που έχουν κατακλύσει το μικρό χωριό που βρίσκεται κοντά στον Τύμβο Καστά, στην ανασκαφή που είναι καθημερινά πρώτο θέμα στον Τύπο.

Στο άρθρο γίνεται επίσης αναφορά στις επιστημονικές αντιδικίες, στις δηλώσεις της επικεφαλής της ανασκαφής, Κατερίνας Περιστέρη, αλλά και στις δηλώσεις της καθηγήτριας Αρχαιολογίας, Ολγας Παλαγγιά, ενώ με συνέντευξη μίας νεαρής άνεργης, 29χρονης Ελληνίδας, η οποία παρακολουθεί τις εξελίξεις και μιλά για το «σασπένς» της υπόθεσης, το άρθρο υπογραμμίζει την επίδραση που έχει η Αμφίπολη στην ελληνική κοινωνία.

Από το άρθρο δεν λείπουν οι αναφορές στους πολιτικούς, με ειδική μνεία στην επίσκεψη και φωτογράφηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Αμφίπολη τον περασμένο μήνα.

Στο άρθρο φιλοξενείται και η άποψη του ομότιμου καθηγητή Νομικής, Ιωάννη Μεταξά, ο οποίος καταγράφει την ανησυχία του για τη φρενίτιδα σε σχέση με την ανασκαφή «η οποία επισκιάζει την πραγματική αξία της σημαντικής αυτής ανακάλυψης».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις