Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι Patrinistas καθαρίζουν την ακτή του Ψαθοπύργου

Οι Patrinistas καθαρίζουν την ακτή του Ψαθοπύργου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού των Ακτών

Η Ομάδα Εθελοντισμού και Ενεργοποίησης Patrinistas και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ψαθοπύργου, την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 10:30 π.μ. στο λιμάνι Ψαθοπύργου, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντικού Καθαρισμού των Ακτών 2014, διοργανώνουν καθαρισμό του λιμανιού και των ακτών της περιοχής, από τα σκουπίδια που κάποιοι συμπολίτες μας "ξέχασαν" πίσω τους το καλοκαίρι. Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής:

"Στην δράση μας θα συμμετέχουν και αυτοδύτες που θα καθαρίσουν υποβρύχια το λιμάνι. Περισσότεροι από 10 εκατομμύρια εθελοντές σε 152 χώρες έχουν συμμετάσχει, από το 1986 μέχρι σήμερα, στην Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών, συλλέγοντας από τις ακτές και το βυθό πάνω από 80.000 τόνους απορριμμάτων.

Με την παράλληλη καταγραφή από τους εθελοντές των απορριμμάτων, συγκεντρώνονται πολύτιμα στοιχεία για το είδος, τις ποσότητες και την προέλευση τους βοηθώντας στην κατανόηση και αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος ρύπανσης.

Φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού των Ακτών, είναι αφιερωμένη στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων για την ανάγκη διατήρησης των ακτών και των θαλασσών μας καθαρών από τα σκουπίδια.

Η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος - HELMEPA συντονίζει την παγκόσμια αυτή δράση για 23η συνεχή χρονιά στην Ελλάδα.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ΚΑΙ ΩΡΑ 10.30 π.μ. ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΨΑΘΟΠΥΡΓΟΥ!!!!"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις