Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εκδηλώσεις στο 4ο ΓΕΛ Πάτρας: COMENIUS The book your best friend - Συμμετέχουν καθηγητές και μαθητές από 5 χώρες

Εκδηλώσεις στο 4ο ΓΕΛ Πάτρας: COMENIUS T...

Η πόλη επίκεντρο του προγράμματος

Από 22 έως 26 Σεπτεμβρίου πρόκειται στα πλαίσια πολυμερούς σύμπραξης Comenius να επισκεφτεί την πόλη μας , την Πάτρα, ένας όμιλος 22 καθηγητών και 23 μαθητών από 5 ευρωπαϊκές χώρες -και συγκεκριμένα τη Φινλανδία, την Ιταλία, την Τουρκία, την Πολωνία και τη Ρουμανία,  καθώς το σχολείο μας, το 4ο Γενικό Λύκειο της Πάτρας συμμετέχει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα έχει τίτλο The book-Your best friend, Το βιβλίο ο καλύτερός σου φίλος. Οι καθηγητές  και μαθητές από την Ευρώπη που έρχονται εντάσσονται  στη διαδικασία ανταλλαγής φιλοξενιών, που αποτελεί μία μόνο από τις πολλές διαστάσεις του πολυμερούς προγράμματος. Κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά πολλοί μαθητές μας  αλλά και όλοι οι καθηγητές-μέλη της παιδαγωγικής ομάδας  του Comenius φιλοξενήθηκαν στις τρεις χώρες που προηγήθηκαν στη διοργάνωση, συγκεκριμένα τη Ρουμανία, τη Φινλανδία και την Τουρκία.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει διάρκεια 2 ακαδημαϊκά  έτη και η πόλη της φιλοξενίας -που είναι το Σεπτέμβριο η Πάτρα- θα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του όλου project για μία και μοναδική φορά αυτά τα δύο χρόνια.

Στα πλαίσια του συγκεκριμένου προγράμματος στην Πάτρα  έχουν ήδη δρομολογηθεί διάφορες εκδηλώσεις/δράσεις , όπως γιορτή υποδοχής στο χώρο του σχολείου, θεατρική παράσταση, ξενάγηση στα αξιοθέατα  της  πόλης,  εκδρομές  σε περιοχές μεγάλου αρχαιολογικού και τουριστικού ενδιαφέροντος,  εργαστήρια με θέμα το βιβλίο,  πολιτιστικές συναντήσεις, αθλητικές δραστηριότητες.

Μοναδική  ευκαιρία λοιπόν τόσο  για την προβολή του σχολείου όσο και της πόλης-περιφέρειάς μας το πρόγραμμα Comenius, The book your best friend, με κύριο ωφελημένο τους μαθητές  και τις μαθήτριές μας, τους οποίους προσελκύει   σε μια εμπειρία που απομακρύνεται από το παραδοσιακό εκπαιδευτικό μοντέλο και λειτουργεί  με τις αρχές και τους κανόνες της βιωματικής μάθησης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις