Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ο Πελετίδης έκανε το αυτονόητο

Ο Πελετίδης έκανε το αυτονόητο

Του Γιώργου Καρβουνιάρη

Η απόφαση της Δημοτικής Αρχής για κατάργηση των παρκομέτρων και την αναζήτηση άλλης λύσης πέραν του… χαρατσιού για το κυκλοφοριακό της πόλης, ήταν πάγια θέση και του γράφοντα εδώ και χρόνια.

Και –προς τιμήν του κ. Πελετίδη- θέση του που κλήθηκε να υλοποιήσει από τη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία.
Πολλές φορές –επιτρέψτε μου τον πρώτο ενικό- είχα λοιδορηθεί καθώς εδώ και πολλά χρόνια υπεραμυνόμουν της κατάργησης των παρκομέτρων.

Βλέπετε μου ήταν αδύνατο να αντιληφθώ τις υστερικές κραυγές που πολλές φορές έβγαιναν από υπεύθυνα χείλη και ζητούν περισσότερες κλήσεις από την τροχαία, την Άμεση Δράση, τις πεζές περιπολίες, τη Δημοτική Αστυνομία και τις… Ένοπλες Δυνάμεις.

Κανείς όμως δε μιλούσε για την ταμπακιέρα. Για την ανικανότητα των ιθυνόντων να λύσουν ή απλά να διαχειριστούν το πρόβλημα.

Οι κλήσεις δε λύνουν το πρόβλημα. Αντίθετα το επιτείνουν. Σκεφτείτε τα… «παράνομα» οχήματα στο κέντρο της Πάτρας να αρχίσουν όλα μαζί να κινούνται ξαφνικά στο κέντρο της Πάτρας. Θα φρακάρει η πόλη και θα σταματήσουν να κινούνται τα πάντα για ώρες.

Και όμως αυτό ισχυρίζονται ότι θα πρέπει να γίνει, όσοι φωνασκούν χωρίς προτάσεις.

Υπάρχει κι άλλη λύση. Να καταργήσουμε τα αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες και να επιστρέψουμε στα άλογα ή ανθρωποκίνητα αμαξίδια.

Επίσης μπορούμε να καταστρέψουμε τις πόλεις για να γλιτώσουμε από τη ρύπανση και να… δολοφονήσουμε τους συνανθρώπους μας γλιτώνοντας μια και καλή από το έγκλημα.

Εν τέλει θα μπορούσαμε να αυτοκτονήσουμε και να μην έχουμε πλέον κανένα πρόβλημα στη ζωή μας.

Από την άλλη πλευρά θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε χώρους στάθμευσης πέριξ του κέντρου και να υλοποιηθεί επιτέλους ένα σοβαρό πρόγραμμα δημόσιων συγκοινωνιών.

Το πώς θα μπορούσε να συμβεί αυτό σε μια πόλη που δεν έχει καταφέρει να αντιδρομήσει την Ερμού εδώ και δέκα χρόνια και αρκείται να επιδίδει κλήσεις παράνομης στάθμευσης στην Καραϊσκάκη, είναι ένα άλλο θέμα.

Συνεπώς το πεδίο δόξης που αναδεικνύεται για τη νέα Αρχή του Δήμου είναι τουλάχιστον… λαμπρό!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις