Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Παρών στη ΔΕΘ το Εργατικό Κέντρο Πάτρας

Παρών στη ΔΕΘ το Εργατικό Κέντρο Πάτρας

Συλλαλητήριο στις 6 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, στο μεγάλο εργατικό και κοινωνικό Συλλαλητήριο της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 2014 στις 18:00 μ.μ., στο  άγαλμα του Βενιζέλου, από όπου θα ξεκινήσει και η πορεία διαμαρτυρίας.

Ενωμένοι και αποφασισμένοι

Απαιτούμε

ü  Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων.

ü  Σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς και διαδικασίες - Καμία παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων άρση όλων των επιστρατεύσεων, καμία παρέμβαση στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την απαγόρευση του lock out (ανταπεργία) των εργοδοτών.

 

ü  Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου. Αποκατάσταση της διαδικασίας, του περιεχομένου και της καθολικότητας ισχύος του συνόλου των όρων (μισθολογικών και λοιπών) της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και άμεση επαναφορά σε σταθερές βάσεις των πυλώνων του συλλογικού εργατικού δικαίου για την επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων και τη μετενέργεια του συνόλου των όρων τους.

 

ü  Επείγοντα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τις απολύσεις και των θέσεων εργασίας πλήρους και σταθερής εργασίας. Αυστηρή προστασία των όρων εργασίας και της απασχόλησης ευάλωτων ομάδων (νέων, γυναικών, εργαζομένων πλησίον της σύνταξης).

 

ü  Αποτροπή των πολιτικών της ύφεσης, της αποβιομηχάνισης, των ιδιωτικοποιήσεων – εκποιήσεων – τεμαχισμού των Δημόσιων Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας. Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας και των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.

 

ü  Πάταξη της ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ και των ΚΑΡΤΕΛ. Μείωση των τιμών κι όχι μείωση των μισθών και των συντάξεων.

 

ü  Να μπει οριστικό τέλος στις πολιτικές φορομπηχτικής επιδρομής εναντίον του κόσμου της εργασίας και στις πολιτικές ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, υποβάθμισης του Κοινωνικού Κράτους και στην προσπάθεια ισοπέδωσης κάθε έννοιας Δημοκρατίας.

 

Η εργατική τάξη της χώρας και ο ελληνικός λαός ταλανίζονται από τη φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανεργία, τις απολύσεις, τον εκφοβισμό, τις φοροεπιδρομές, την καταπάτηση των δημοκρατικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων.

Η Κυβέρνηση ισοπεδώνει κάθε έννοια κοινωνικής δικαιοσύνης, εργασίας, κοινωνικής ασφάλειας κάθε έννοια Δημοκρατίας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να δώσουμε ένα δυναμικό και αγωνιστικό «παρόν» γιατί:

Θέλουμε Εργασία και ΟΧΙ Ανεργία

Απαιτούμε Δημοκρατικά Δικαιώματα

Αγωνιζόμαστε για Κοινωνική Δικαιοσύνη

 

Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 2014, 18:00 μ.μ.

ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις