Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Mε άρωμα...Μαζιώτη η ληστεία στο Δίστομο- Aνθρωποκυνηγητό στην Αχαϊα, την Κόρινθο και την Αργολίδα- Πώς έγινε η επιχείρηση

Mε άρωμα...Μαζιώτη η ληστεία στο Δίστομο...

Το ΙΧ με το οποίο διέφυγαν οι δράστες εντοπίστηκε καμμένο ένα ασημί Toyota RAV σε κοντινή περιοχή

17.10 Και η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία συμμετέχει στις έρευνες για τον εντοπισμό των μεταμφιεσμένων κακοποιών οι οποίοι στις 13:55 το μεσημέρι της Παρασκευής, λήστεψαν το υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζας στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας και διέφυγαν με ταχύπλοο παίρνοντας μαζί τους ως όμηρο τον ταμία!


Οι δράστες, που σύμφωνα με το protothema ήταν τρεις βαριά οπλισμένοι, με καλάσνικοφ ο ένας και πιστόλια οι άλλοι δυο -αλλά πιθανότατα διέθεταν και τέταρτο συνεργό- έφτασαν την ώρα της καταμέτρησης των χρημάτων στην τράπεζα και περίμεναν 20 ολόκληρα λεπτά ώσπου να ανοίξουν τα δύο χρηματοκιβώτια που λειτουργούσαν με χρονοκαθυστέρηση.



Οι δράστες άρπαξαν από μέσα γύρω στα 300.000 ευρώ, αλλά πίστεψαν ότι πατήθηκε το μπουτόν του συναγερμού και έφυγαν βιαστικά, παίρνοντας μαζί τους και τον υπάλληλο.

«Έλα εδώ. Εσένα θα σε πάρουμε μαζί μας», φέρεται να είπε ένας από τους ληστές στον 35χρονο ταμία της τράπεζας.
Στη συνέχεια, επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο διαφυγής και κατευθύνθηκαν προς την παραλία της Αγίας Σωτήρας Βοιωτίας, όπου τους περίμενε ένας ακόμη συνεργός τους με φουσκωτό.

Εκεί, προκειμένου να εξαφανίσουν τα ίχνη τους, οι δράστες έβαλαν φωτιά στο μαύρο τζιπ μάρκας Toyota Rav4 με το οποίο διέφυγαν από την τράπεζα και μαζί με τον υπάλληλο, διέφυγαν μέσω θαλάσσης.



Ωστόσο, σε σχετικά μικρή απόσταση από την ακτή, οι δράστες έριξαν τον όμηρο στην θάλασσα.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο άντρας, ο οποίος κατάφερε να κολυμπήσει στη στεριά, είναι καλά στην υγεία του και αυτή την ώρα δίνει κατάθεση στις αρχές.

Λίγη ώρα αργότερα, το σκάφος της διαφυγής βρέθηκε στο Κάτω Λουτρό Ξυλοκάστρου. Οι λήστες είχαν προσπαθήσει να το κάψουν και αυτό αλλά όπως φαίνεται δεν τα κατάφεραν.

Ο τύπος του οχήματος παραπέμπει στον δραπέτη Βασίλη Παλαιοκώστα που προτιμά τέτοιου είδους τζιπ για τις ληστείες που διαπράττει! Με αφορμή το γεγονός ότι οι ληστές ήταν μεταμφιεσμένοι δεδομένη την πεποίθηση των αστυνομικών για τις σχέσεις του «Φαντομά» με άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, ενημερώνεται διαρκώς η Αντιτρομοκρατική για την εξέλιξη των ερευνών.

Πηγές από την Αστυνομία αναφέρουν στο protothema  ότι το modus operandi των δραστών θυμίζει τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας του φυλακισμένου Νίκου Μαζιώτη. Διερευνάται επίσης το ενδεχόμενο συνεργασίας της λεγόμενης ομάδας Μαζιώτη με το Βασίλη Παλαιοκώστα.








 

15.55 Συναγερμός έχει σημάνει στην αστυνομία και την αντιτρομοκρατική μετά την ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε στις 14:00 το μεσημέρι της Παρασκευής, την ώρα που έκλεινε το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην παραλία του Διστόμου Βοιωτίας.

Σύμφωνα με το newsit.gr, τρεις άγνωστοι, οι οποίοι φορούσαν μαύρα ρούχα, εισέβαλαν στην τράπεζα, την ώρα που άνοιγε το χρηματοκιβώτιο. Πήραν, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις 300.000 € και φοβούμενοι ότι είχε πατηθεί το μπουτόν του κρυφού συναγερμού, άρπαξαν τον ταμία και βγήκαν από το υποκατάστημα κρατώντας τον ως “ασπίδα”.


Μπήκαν στο κλεμμένο τζιπ, μαύρο RAV, που τους περίμενε απ' έξω και διέφυγαν. Κατόπιν άφησαν και έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο στο σημείο Παραλία Ποταμός, σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από την τράπεζα.

Οι ληστές διέφυγαν με φουσκωτό σκάφος προς την Κόρινθο, παίρνοντας μαζί τους τον όμηρο. Οπως έγινε γνωστό τον απελευθέρωσαν στην παραλία του Κιάτου ενώ οι ίδιοι βγήκαν στην παραλία Λουτρών όπου έκαψαν το σκάφος διαφυγής.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στους Νομούς Αργολιδος, Αχαίας και Κορινθίας με μπλόκα σε όλους τους δρόμους, ενώ στις έρευνες παίρνει μέρος και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία με κλιμάκιο και από τη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις