Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αρχ. Ολυμπία: Γκρίνια και απογοήτευση για τον κλειστό αρχαιολογικό χώρο

Αρχ. Ολυμπία: Γκρίνια και απογοήτευση γι...

Χθες το βράδυ

Η πολυδιαφημισμένη βραδιά πανσελήνου σε χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, μετατράπηκε σε φιάσκο για την περίπτωση της Αρχαίας Ολυμπίας.

Δεν ήταν αρκετή η μουσική εκδήλωση με τα «Χρώματα της Ήλιδας» στον αύλειο χώρο του παλαιού αρχαιολογικού μουσείου, που χωρά συγκεκριμένο αριθμό πολιτών.

Ο αρχαιολογικός χώρος της Ολυμπίας, το λίκνο του πολιτισμού και του αθλητισμού παγκοσμίως, παρέμεινε κλειστός γιατί δεν υπήρχε προσωπικό να καλύψει τις ώρες από τις οκτώ το απόγευμα έως τη μια τη νύχτα.

Και δεν ήταν μόνο οι έλληνες που γκρίνιαζαν και μουρμούραγαν για την κατάσταση αυτή, απογοητευμένοι έφευγαν και οι ξένοι τουρίστες. Η Αρχαία Ολυμπία κατακλύστηκε από κόσμο, έλληνες και ξένους, από διάφορα μέρη της Ελλάδας και του κόσμου.

Οι ντόπιοι ήταν μάλλον εξοικειωμένοι με το γεγονός του κλειστού αρχαιολογικού χώρου σε μια τόσο όμορφη βραδιά. Άλλωστε είχαν ενημερωθεί από την ανακοίνωση που είχε εκδώσει η Ζ΄ΕΠΚΑ. Οι υπόλοιποι είχαν επαναπαυτεί στις διαφημίσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και πίστεψαν πως ο κατά γενική ομολογία σημαντικότερος αρχαιολογικός χώρος της Ελλάδας μαζί με την Ακρόπολη, τους πιο γνωστούς στη Γη… θα ήταν ανοιχτός. Όχι μόνο ήταν κλειστός, αλλά επικρατούσε το απόλυτο σκοτάδι στην είσοδό του και οι επισκέπτες μάταια αναζητούσαν μια ανακοίνωση στην είσοδο που να εξηγεί γιατί οι πόρτες ήταν κλειστές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις