Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πλήθος κόσμου από χθες στο ναό του Παντοκράτορα στην Πάτρα που πανηγυρίζει την εορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος

Πλήθος κόσμου από χθες στο ναό του Παντο...

Στην Παντάνασσα μοιράστηκε στο τέλος της Θείας λειτουργίας σταφύλι, μιας και ξεκίνησε η αμπελουργική περίοδος

Πλήθος πιστών συρρέει από την Τρίτη 5 Αυγούστου 2014 το απόγευμα, στον ιστορικό ιερό ναό του Παντοκράτορος στην άνω πόλη της Πάτρας, που πανηγυρίζει καθώς στο ναό φυλάσσεται εικόνα της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Χριστού.

Την Τρίτη το απόγευμα παραμονή της εορτής, τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, όπου προεξήρχε και κήρυξε τον Θείο λόγο ο αρχιμανδρίτης π. Χρύσανθος Στελλάτος, προιστάμενος του ιερού ναού του Αγίου Νεκταρίου και διευθυντής του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού της Μητροπόλεως "Λύχνος".

Το βράδυ από τις 22.00 έως τη 1 τα ξημερώματα τελέστηκε ιερά αγρυπνία που λειτούργησε ο π. Ιωάννης Δημητρόπουλος από την ενορία Αγίου Χαραλάμπους και Αντωνίου, στην Κρύα Ιτεών ενώ σήμερα Τετάρτη 6 Αυγούστου, το πρωί που η εκκλησία μας τιμά την Μεταμόρφωση του Σωτήρος στο όρος Θαβώρ, χοροστάτησε στην πανηγυρική Θεία λειτουργία ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Ο εορτασμός θα ολοκληρωθεί σήμερα στις 18.30 το απόγευμα με παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Σήμερα πανηγυρίζει και ο ιερός ναός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, που βρίσκεται κοντά στην Οβρυά και την στροφή για τα Δεμένικα (μάλιστα γίνεται και μεγάλο πανηγύρι με εδέσματα και λαικοδημοτική ορχήστρα και καλλιτέχνες), ο ναός στον Ψαθόπυργο αλλά και το παλιό μοναστήρι στο Μιντιλόγλι.

Επίσης γιορτάζει ο κεντρικός ιερός ναός στην Ακράτα όπου σήμερα το πρωί χοροστάτησε στην Θεία λειτουργία ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κ.κ. Αμβρόσιος καθώς και το ανδρικό μοναστήρι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος που βρίσκεται πάνω από την Ναύπακτο όπου επίσης πλήθος προσκυνητών πήγε από την Τρίτη το απόγευμα.

*Τέλος αξίζει  να θυμίσουμε ότι το έθιμο της ημέρας επιτάσσει να τρώμε βακαλάο – σκορδαλιά ενώ σε ορισμένους ιερούς ναούς της Πάτρας μία έκπληξη περίμενε τους πιστούς κατά την έξοδο, στο τέλος της Θείας λειτουργίας. Για παράδειγμα στο ναό της Παντάνασσας, μοιράστηκαν σε ένα ψάθινο πανέρι ρώγες σταφυλιού, ένας θρησκευτικός συμβολισμός μιας και ήδη ξεκίνησε η φετινή αμπελουργική περίοδος αλλά και γιατί η βάση της Θείας κοινωνίας που μεταλαμβάνουμε, είναι το κρασί (άναμμα).

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις