Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών που "πνίγουν" καλοκαιριάτικα τον Πύργο, μετά από συνάντηση με τον υπουργό κ. Ντινόπουλο

Λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών που &qu...

Θα δοθεί στο Δήμο το ποσό των 400.000 ευρώ, μέσω των ΚΑΠ

Αντιμέτωποι με τα σκουπίδια, εν μέσω της καλοκαιρινής περιόδου και της αφόρητης ζέστης,  που έχουν συσσωρευτεί στους κάδους απορριμμάτων, της πρωτεύουσας της Ηλείας, στον Πύργο, είναι οι επαγγελματίες , οι οποίοι σε καθημερινή βάση, δέχονται τα παράπονα των πελατών τους για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί.

Πολλοί επαγγελματίες, κυρίως στο κέντρο της πόλης του Πύργου, που η κίνηση είναι αυξημένη, όπως αναφέρει η εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ», δήλωσαν πως δεν μπορούν ούτε να αναπνεύσουν μέσα στα μαγαζιά τους καθώς τα σκουπίδια έχουν κατακλύσει κάθε σημείο.

Στο μεταξύ σε συνάντηση που έγινε με τον υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο, υπήρξε θετικό αποτέλεσμα για το Δήμο του Πύργου καθώς ο υπουργός αποφάσισε να χρηματοδοτήσει το Δήμο με το ποσό των 400.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο ποσό δεν αποτελεί έκτακτη χρηματοδότηση αλλά θα δοθεί από προκαταβολή των ΚΑΠ (Κεντρική Αυτοτελής Πόροι).

Σύμφωνα με το patrisnews.com, της εφημερίδας Πατρίς, στη σύσκεψη ήταν παρόντες όλοι οι φορείς του Δήμου Πύργου, ο Δήμαρχος Μάκης Παρασκευόπουλος, οι Αντιδημάρχοι Λάμπης Αριστειδόπουλος και Βασίλης Παναγόπουλος, επίσης οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τάκης Αντωνακόπουλος, Αντώνης Καράμπελας, Γιάννης Αργυρόπουλος και ο εκπρόσωπος του Γαβρίλη Λιατσή Μάριος Μεσσαλάς.

Στη συνάντηση με τον υπουργό Αργύρη Ντινόπουλο, οι φορείς τόνισαν την ανάγκη για έκτακτη χρηματοδότηση, ωστόσο αυτό δεν έγινε δεκτό από τον υπουργό, που πρότεινε η χρηματοδότηση του Δήμου να γίνει από την προκαταβολή των ΚΑΠ.

Η απόφαση αυτή δεν ήταν αυτό που ζητούσαν οι φορείς, ωστόσο ο Δήμος του Πύργου φαίνεται να λύνει το πρόβλημα των σκουπιδιών για το επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις