Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Για απόφαση «σκάνδαλο» για την αθώωση των φραουλοπαραγωγών της Μανωλάδας κάνει λόγο η Βρετανική εφημερίδα Guardian

Για απόφαση «σκάνδαλο» για την αθώωση τω...

Πρώτο θέμα είναι στα διεθνή Μέσα ενημέρωσης η πρωτοφανής απόφαση του μικτού ορκωτού εφετείου της Πάτρας

Πρώτο θέμα είναι στα διεθνή Μέσα ενημέρωσης αποτελέσε η πρωτοφανής απόφαση αθώωσης των φραουλοπαραγωγών στη Νέα Μανωλάδα που άνοιξαν πυρ εναντίον αλλοδαπών εργατών γης που διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους.

Για απόφαση «σκάνδαλο» κάνει λόγο η δημοσιογράφος Έλενα Σμιθ της Βρετανικής εφημερίδας Guardian και φιλοξενεί στο εκτενές άρθρο της τις απόψεις όλων εκείνων που αντιτάχθηκαν από την πρώτη στιγμή στο έγκλημα που διαπράχθηκε στη Μανωλάδα.

Η δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι η υπόθεση αυτή αποκαλύπτει τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι μετανάστες στην Ελλάδα και υπογραμμίζει ότι προκάλεσε μαζική αγανάκτηση στους πολίτες σε μια εποχή μάλιστα που η χώρα πλήττεται από μεγάλη ύφεση.

«Νιώθω ντροπή ως Έλληνας. Η απόφαση αυτή προκαλεί οργή και ντροπή. Το δικαστήριο έδειξε φρικτή στάση απέναντι στα θύματα», δήλωσε στην Βρετανική εφημερίδα ο δικηγόρος ενός από τα θύματα της αιματηρής επίθεσης, Μωυσής Καραμπεϊλίδης, όπως αναφέρει το σάιτ του star.gr.

Μάλιστα η Σμιθ επισημαίνει στο άρθρο της πως παρά το γεγονός ότι ο εισαγγελέας ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία των κατηγορουμένων, το δικαστήριο αποφάσισε το αντίθετο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις