Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ιδιαίτερη ήταν η συγκίνηση στη χειροτονία του Πατρινού Μητροπολίτη Σηλυβρίας Μαξίμου στο Φανάρι – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Ιδιαίτερη ήταν η συγκίνηση στη χειροτονί...

Ο Μάξιμος που ήταν αρχιδιάκονος του Οικουμενικού Πατριάρχη, κατάγεται από την Πάτρα όπου και ζει η οικογένεια του

Τη λέξη «Άξιος» φώναξαν θερμά και δυνατά ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, Ιεράρχες, κλήρος και πιστός λαός στον νέο Μητροπολίτη Σηλυβρίας τον Πατρινό στην καταγωγή Μάξιμο Βγενόπουλο, η χειροτονία του οποίου τελέστηκε το πρωί της περασμένης Κυριακής  στον κατάμεστο από κόσμο, πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι.

Όπως αναφέρουν οι απεσταλμένοι του εκκλησιαστικού σάιτ amen.gr, Νίκος Παπαχρήστου και Νίκος Μαγγίνας στην Κωνσταντινούπολη, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Μαυροβουνίου και  Παραθαλασσίας Αμφιλόχιος, Περγάμου Ιωάννης, Φιλαδελφείας Μελίτων, Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος, Γλυφάδας Παύλος, Πατρών Χρυσόστομος, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανος, Κυδωνιών Αθηναγόρας, Κατάρων Μακάριος και ο εν Καλιφορνία Επίσκοπος της Εκκλησίας της Σερβίας Μάξιμος.

Μάλιστα από την Πάτρα και την εδώ Μητρόπολη είχε αναχωρήσει για τον σκοπό αυτό πούλμαν προσκυνητών, που επιστρέφει σήμερα 30 Ιουλίου 2014.

Οι στιγμές όπως αναφέρει το amen.gr, ήσαν ιδιαίτερα συγκινητικές για το νέο Ιεράρχη αλλά και την οικογένειά του καθώς και για τους πολυάριθμους φίλους του, κληρικούς και λαϊκούς, που ταξίδεψαν στην Πόλη από την Ελλάδα, την Σερβία, την Ιταλία, την Αγγλία και αλλού.

Στη χειροτονία του νέου Μητροπολίτη παρέστησαν ο Πρέσβης Νικόλαος Ματθιουδάκης, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη με την σύζυγό του κυρία Αικατερίνη Βαρβαρίγου, Πρόξενο της Ελλάδος στην Αδριανούπολη, ο Αρχιεπίσκοπος Ανθιδώνος Νεκτάριος, Επίτροπος του Παναγίου Τάφου στην Κωσταντινούπολη, ο Αρχιεπίσκοπος Αντόνιο Λουτσιμπέλλο, Νούντσιος του Βατικανού στην Άγκυρα, ο Πανοσιολογιότατος Ανδρέας Παλμιέρι, υπογραμματεύς του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση της Ενότητας των Χριστιανών, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Διονυσίου Αγίου Όρους, Αρχιμ.Πέτρος, η Καθηγουμένη του Ιερού Ησυχαστηρ ου Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου, Γερόντισσα Ιακώβη, κληρικοί και πιστός λαός.

*Ξεχωριστή όπως υπογραμμίζεται από το amen.gr, ήταν η παρουσία πιστών από την Πάτρα – ιδιαίτερη πατρίδα του νέου Ιεράρχη – που ταξίδεψαν στην Πόλη υπό την ηγεσία του ποιμενάρχη τους Μητροπολίτη Πατρών Χρυσοστόμου.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο νέος Μητροπολίτης της ιστορικής Μητροπόλεως Σηλυβρίας κ.κ. Μάξιμος είναι κάτοχος διδακτορικού της Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, όπου υποστήριξε την διατριβή του με θέμα, «Το Πρωτείο στην Εκκλησία - Από την Α’ Βατικανή στην Β’ Βατικανή Σύνοδο: Μια Ελληνορθόδοξη προσέγγιση» (Primacy in the Church - From Vatican I to Vatican II: A Greek Orthodox Perspective) και η οποία συζητήθηκε ευρέως μεταξύ Ορθοδόξων και Καθολικών Ιεραρχών και Θεολόγων.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις