Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καταγγελία φαντάρων του ΚΕΤΧ Πάτρας: Χωρίς εξόδους αλλά και χωρίς νερό στις τουαλέτες! Παρέμβαση Δ. Τριανταφυλλόπουλου σε Αβραμόπουλο

Καταγγελία φαντάρων του ΚΕΤΧ Πάτρας: Χωρ...

Τι αναφέρει το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος» με επιστολή του προς το thebest.gr

18.00: Την άμεση αντίδραση του Υπ.Βουλευτή Αχαΐας της Ν.Δ Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλου, προκάλεσε ανάρτηση του Ειδησεογραφικού Portal "THE BEST NEWS" στις 29-7-2014, σύμφωνα  με την οποία φαντάροι "καταγγέλλουν τις συνθήκες που επικρατούν στο στρατόπεδο ΚΕΤχ της Πάτρας, στο "Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων" -Σπάρτακος (diktiospartakos.blogspot.gr).

Ο Αχαιός Πολιτευτής αφού επικοινώνησε με τον Υπουργό, απέστειλε κι εγγράφως τα στοιχεία της καταγγελίας που προέρχεται από την τοπική στρατιωτική μονάδα, τονίζοντας πως "θα πρέπει να ληφθεί άμεση μέριμνα για την ενίσχυσή της με στρατιώτες ώστε να μην παρατηρούνται απανωτές υπηρεσίες - ακόμα και 24ωρες βάρδιες οδηγών μετά σκοπιάς - γεγονός επικίνδυνο και πιθανά παράνομο - αλλά  κι οι έξοδοι των οπλιτών να μην είναι εφικτές επί βδομάδες"!

Επιπλέον στην επιστολή του ο Δημ. Τριανταφυλλόπουλος ζητά από τον Υπουργό "να διατάξει έρευνα για το αν ισχύουν οι καταγγελίες φαντάρων ότι με εντολή του Διοικητή τους διεκόπη η παροχή νερού στις Τουαλέτες, για λόγους οικονομίας, κάτι που ενέχει κινδύνους για την υγιεινή των κληρωτών"!

Τέλος, ο Υπ. Βουλευτής τονίζει πως "οι όλες καταγγελίες αδικούν την πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ, το ενδιαφέρον της οποίας- και προσωπικά του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου- είναι εμφανές και ουσιαστικό ακόμα και σε στρατιωτικές μονάδες των πιο ακριτικών περιοχών της Ελλάδας".  

16.45: Επιστολή καταγγελίας για τις συνθήκες που επικρατούν στο στρατόπεδο ΚΕΤΧ της Πάτρας έφτασε στο thebest.gr από το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος». Στην επιστολή στρατιώτες που υπηρετούν στη μονάδα καταγγέλλουν ότι λόγω έλλειψης κληρωτών αναγκάζονται να κάνουν συνέχεια υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να παίρνουν έξοδο κάθε 16 ημέρες.

Επίσης αναφέρουν ότι οι οδηγοί κάνουν και σκοπιές και 24ωρες υπηρεσίες οδηγού, αλλά και πως με απόφαση του διοικητή της μονάδας, έχει κοπεί το νερό στις τουαλέτες!

Η επιστολή του «Σπάρτακου» η οποία δημοσιεύεται και στην ιστοσελίδα της Επιτροπής Αλληλεγγύης diktiospartakos.blogspot.gr, έχει ως εξής:
«Καλησπέρα, είμαστε στρατιώτες στο ΚΕΤΧ Πάτρας και θα θέλαμε να σας επισημάνουμε κάποια πολύ σοβαρά ζητήματα που μας αποδυναμώνουν καθημερινά τόσο ψυχικά όσο και σωματικά.

Αρχικά το στρατόπεδό μας δεν διαθέτει την δύναμη που θα έπρεπε και κάνουμε διπλο-υπηρεσίες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι οδηγοί που κάνουν σκοπιά και έχουν 24ωρη υπηρεσία ως οδηγοί. Μια επικίνδυνη και εξίσου παράνομη μεθόδευση, περίπτωση που προβλέπεται συγκεκριμένη αντιμετώπιση από τις διαταγές του ΓΕΣ.

Σχεδόν ποτέ δεν έχουμε έξοδο αφού μέχρι σήμερα είμαστε 16 μέρες μέσα και δεν ξέρουμε πότε και αν θα βγούμε.

Ο διοικητής του στρατοπέδου αρνείται να μειώσει τις υπηρεσίες και επιπλέον μας έχει κλείσει το νερό στις τούρκικες τουαλέτες προφασιζόμενος ότι σπαταλούσαμε το νερό για την υγιεινή μας!

Αλήθεια, στο ΓΕΣ σκέφτεται κανείς να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση;»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις