Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Τυνησία σας περιμένει να την ...ανακαλύψετε!!! ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Η Τυνησία σας περιμένει να την ...ανακαλ...

Της δημοσιογράφου Μαρίας Σιορώκου

Έναν ιδανικό προορισμό για αξέχαστες διακοπές με χρώμα εξωτικό, με αμμώδεις μεσογειακές ακτές για ήρεμες στιγμές κάτω από το λαμπρό ήλιο της Αφρικής,αλλά και τοπία σκληρά, άνυδρα, βαθιά στο κορμί της Σαχάρας, προορισμό προσιτό, κοντινό και εξαιρετικά φιλικό για την Ελλάδα, αποτελεί η μαγευτική Τυνησία. Μια χώρα “αποκάλυψη” που συνδυάζει την αύρα της Μεσογείου, με την λαγνεία της Ανατολής αλλά και χαρακτηριστικά από την Ελλάδα και τα Κυκλαδίτικα νησιά!

Με μεγάλη ιστορία από τη μια και ποικίλες φυσικές ομορφιές από την άλλη η Τυνησία είναι μια χώρα που σε κάνει να την αγαπήσεις πολύ και να θες να την κατακτήσεις, άλλοτε λατρεύοντας την ενδοχώρα της που αγκαλιάζει με τρυφερότητα η άγονη Σαχάρα κι άλλοτε θαυμάζοντας την  πανέμορφη αλλά πιο σύγχρονη έκδοσή της, επισκεπτόμενος τα παράλια της στο βόρειο-μεσογειακό της κομμάτι.

Εκεί η φύση και τα φωτεινά, μαγευτικά τοπία παντρεύονται με τον σύγχρονο τρόπο ζωής και τις δυτικές επιρροές που δένουν με την ζωή των κατοίκων της αλλά και των επισκεπτών που κατακλύζουν τη χώρα κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Απέραντες εύφορες πεδιάδες, κατάφυτες με ελιές και εσπεριδοειδή που συχνά ξεκινούν δίπλα από το κύμα, υπέροχες, ήρεμες λίμνες καταφύγιο για τα ροζ φλαμίνγκο και άλλα είδη σπάνιων πουλιών και έναν βαθυγάλανο ουρανό που μοιάζει  με πέρασμα για τα βιαστικά σύννεφα, εκεί δίπλα σε αυτά τα σπάνιας ομορφιάς τοπία συναντάς σύγχρονες μεγαλουπόλεις όπως η Τύνιδα η πρωτεύουσα της Τυνησίας αλλά και άλλα σημαντικά τουριστικά θέρετρα, όπως  το Sidi Bou Side, η Hammamet, το Monastir, η Sousse, το εκπληκτικό λιμάνι El Kantaoui, η πόλη El Jem με το Κολοσσιαίο της, και άλλα πολλά.

Η Τύνιδα διαθέτει αξιόλογα μνημεία ενώ ταυτόχρονα είναι μια σύγχρονη μεγαλούπολη, εκεί το παλιό συναντά το νέο. Ακόμα και η Μεδίνα της αποτελεί σημαντικό σημείο αναφοράς για την  πολιτιστική κληρονομιά της. Τόπος που οπωσδήποτε πρέπει να επισκεφθεί όποιος βρεθεί στην Τυνησία, όπως και το εξαιρετικό μουσείο Μπαρντό με τα διεθνώς φημισμένα ψηφιδωτά του.

Στη Hammamet, το Monastir, και τη Sousse, μπορεί ο επισκέπτης να απολαύσει υπέροχες διακοπές σε υπερπολυτελή ξενοδοχεία και κέντρα θαλασσοθεραπείας, να επιδοθεί σε θαλάσσια σπορ και να γευτεί τοπικά εδέσματα και εξαιρετικούς ψαρομεζέδες. Η βόλτα στις Μεδίνες των πόλεων αυτών επιβάλλεται, εκεί θα αισθανθείς τη μυρωδιά της ανατολής, από τα μπαχάρια της και τα αρώματά της, θα θαυμάσεις τα πολύχρωμα κεραμικά και τα κιλίμια, θα αγοράσει μικροαντικείμενα, αλλά  και παραδοσιακές κελεμπίες, ασημικά και άλλα περίτεχνα και ευφάνταστα δώρα.

Πολύ κοντά στην Τύνιδα βρίσκεται το χωριό των καλλιτεχνών το Sidi Bou Said, τα στενά σοκάκια του, το λευκό των σπιτιών με τις μπλε  πόρτες και τα παράθυρα με τα περίτεχνα καφασωτά σε κάνουν να νιώθεις  οικεία, μιας και το σκηνικό θυμίζει έντονα... Κυκλάδες. Αν βρεθείτε στο Sidi Bou Said να πιείτε καφέ με ανθόνερο ή πράσινο τσάι με δυόσμο και κουκουνάρια με θέα την υπέροχη Μεσόγειο.

Στο μαγευτικό και ήρεμο λιμάνι El Kantaoui θα απολαύσετε φρέσκο ψάρι με κουσκούς και ψητά λαχανικά, καλομαγειρεμένα θαλασσινά  αλλά και εξαιρετικά τοπικά κρασιά και φυσικά τυνησιακή μπύρα. Το γεύμα σας θα ολοκληρωθεί με μικρά γλυκίσματα από αμύγδαλο και ανθόνερο, ενώ από το τραπέζι σας δεν θα λείψουν οι ζουμεροί χουρμάδες.

Η περιήγηση στο βόρειο τμήμα της Τυνησίας θα έκλεινε τέλεια με μια επίσκεψη στο Κολοσσιαίο της πόλης El Jem. Εκεί όπου γυρίστηκαν σκηνές από την ταινία  “ο μονομάχος”, το μυαλό του επισκέπτη θα ταξιδέψει στο παρελθόν και με κλειστά τα μάτια θα φαντάζεται το ρωμαϊκό αμφιθέατρο να δονείτε από τις ιαχές του όχλου που γινόταν μάρτυρας θεαμάτων σκληρών όπως οι αιματηρές μονομαχίες με αγριεμένα λιοντάρια.

Πρόκειται για ένα από τα πιο φημισμένα και καλοδιατηρημένα μνημεία της χώρας, εκπληκτικής αρχιτεκτονικής και το τρίτο σπουδαιότερο στον κόσμο. Ο επισκέπτης μπορεί να περπατήσει στις κερκίδες, στους υπόγειους διαδρόμους και να βγει στην αρένα, θαυμάζοντας ένα δείγμα από την  κληρονομιά των Ρωμαίων στη χώρα.

Μια χώρα κοντά στο δικό μας μεσογειακό ταμπεραμέντο η Τυνησία σας περιμένει να την ...ανακαλύψετε. Το καλοκαίρι είναι μπροστά μας και με πολύ οικονομικά πακέτα μπορείτε να κάνετε τις διακοπές σας στη χώρα αυτή της Μεσογείου που η μαγεία της Ανατολής συναντά την Δυτική κουλτούρα και τον τρόπο ζωής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ταξίδι σας στην Τυνησία μπορείτε να απευθύνεστε στην Πρεσβεία της χώρας στην Ελλάδα, Ανθέων 2 Παλαιό Ψυχικό, Αθήνα και στο τηλέφωνο : 210 6717590.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις