Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Πάτρα: Λύση για την Παναχαϊκή από τον Ατρόμητο Αχαϊας; - Η οριστική αποχώρηση Κούγια και τα νέα δεδομένα

Πάτρα: Λύση για την Παναχαϊκή από τον Ατ...

Συνέντευξη του Τάκη Τσιβγινίδη στον Σπορ Fm Πάτρας

Από την στιγμή που ο Αλέξης Κούγιας φαίνεται αποφασισμένος να αποχωρήσει, πλέον όλοι επικεντρώνονται στην Γ.Σ. της Ερασιτεχνικής, με σκοπό να φανεί το τι προθέσεις υπάρχουν για την επόμενη μέρα της Παναχαϊκής.

Μάλιστα σήμερα το πρωί στην εκπομπή του Σπύρου Μπουλή στον ΣπορφμΠάτρας 96.3 , ο Τάκης Τσιβγινίδης, ο πρόεδρος του Ατρόμητου Αχαϊας, δήλωσε πως θα είναι στην Γ.Σ. της ΠΓΕ το Σαββατοκύριακο και με την σειρά του θα θέσει στην διάθεση της Παναχαϊκής τον Ατρόμητο, έτσι ώστε να συνεχίσει η ομάδα από ανώτερη κατηγορία σε περίπτωση που ο Κούγιας επιμείνει να αποχωρήσει από την Πάτρα.

Ο κ. Τσιβγινίδης δήλωσε πως είτε ο Ατρόμητος συνεχίσει στην Γ’ Εθνική, όπου γίνονται προσπάθειες από ένα γκρουπ ομάδων της κατηγορίας ώστε να μην προχωρήσει η αναδιάρθρωση και μείνει στην κατηγορία να συνεχίσει η Παναχαϊκή από την Γ’ αλλιώς στην… χειρότερη περίπτωση να συνεχίσει στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣΑ.

Ποιο είναι το σχόλιο σας για τα όσα συμβαίνουν στην Παναχαϊκή;

«Κοίταξε Σπύρο, αυτό που γίνεται τώρα στην Παναχαϊκή φαινόταν ότι θα γίνει εδώ και δυο χρόνια. Όταν υπάρχει μια ομάδα στην Πάτρα και δεν είχε την αγάπη του κόσμου και όλοι έλεγαν πως πρέπει να βρεθεί ο διάδοχος του κ. Κούγια, θα έπρεπε να είχαν καταλάβει και τις ενέργειες που έκανε ο Ατρόμητος Αχαϊας. Δυστυχώς στην Πάτρα είμαστε όλοι του κρίνε και ολίγον του πράττειν.

Τι θα έπρεπε να γίνει τελικά;

Δηλαδή εμείς τι θα έπρεπε να κάνουμε; Να πάμε από σπίτι σε σπίτι; Δεν το κατάλαβαν ότι ο Ατρόμητος ήρθε στην Πάτρα, με συνεργασίες, με φιλία με την Ερασιτεχνική ότι ήταν η επόμενη μέρα της Παναχαϊκής. Εγώ το είχα πει τότε ότι μακάρι να βρεθεί μια λύση για την Παναχαϊκή να είναι η θυγατρική της ο Ατρόμητος, ή το κέλυφος για μια νέα Παναχαϊκή. Δεν μπόρεσαν να το καταλάβουν. Η οικογένεια του Ατρόμητου Αχαϊας έχει πάρει την απόφασή της, την Κυριακή θα πάμε στην Γενική Συνέλευση, της Παναχαϊκής και θα καταθέσουμε τα κόπια μας τόσων ετών στην Πάτρα.

Ο λόγος που δεν τα κατάφερε ο Ατρόμητος Αχαϊας είναι επειδή δεν κατάλαβαν το σκεπτικό;

Όχι όχι, εγώ ξεκαθάρισα ότι φέρω πρώτος την ευθύνη. Προσωπικοί λόγοι δικοί μου δεν μου επέτρεψαν να είμαι δίπλα. Από την άλλη μεριά όμως, πότε χτύπησε το τηλέφωνό μου, να μου πουν ρε Τάκη, μια βοήθεια, τι θέλεις, τι φτιάχνεις… Μόνο να κρίνουμε; Με έναν βαθμό έχασα παρ’ όλη την απουσία μου; Η ΕΠΣΑ δεν ήταν κοντά μας. Δεν μας κάλεσαν ούτε για μια σύσκεψη. Την διοίκηση να μάθει τι κάνουμε. Έπρεπε να βγούμε ανοιχτά και να πούμε τι κάνουμε και να έρθουμε σε αντιπαράθεση με τον Κούγια; Θέλαμε να είμαστε η Απολλωνιάδα της Παναχαϊκής. Δίνουμε αυτή την στιγμή όλη την οργάνωση που είναι ζηλευτή και από Δευτέρα εκεί που λέει Ατρόμητος είναι Παναχαίκή και να πέσει ο Δήμος , η Περιφέρεια όλοι σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται ώστε να μην προχωρήσει η αναδιάρθρωση και παίξει η Παναχαϊκή στην Γ’ Εθνική.

Το σταμάτημα της αναδιάρθρωσης δεν πάει πίσω το ποδόσφαιρο;

Και εγώ είμαι υπερ της αναδιάρθρωσης όμως δεν γίνεται η Παναχαϊκή να παίξει στην Γ’ Εθνική.

Αν υποθέσουμε το σενάριο δεν περνάει και γίνει η αναδιάρθρωση τι γίνεται;

Η Πάτρα θα πληρώσει τον στρουθοκαμηλισμό της. Όλοι έλεγαν τι θέλουν οι χωριάτες στην Πάτρα… Εγώ από παιδί που ήρθα τον έζησα τον ρατσισμό της Πάτρας. Δεν πτοήθηκα εγώ το έζησα. Ας παίξει η ομάδα στο τοπικό.

Η οργάνωση που έχει ο Ατρόμητος θα πάει στην Γ.Σ. και θα πει προσφέρομαι να γίνει αλλαγή του ονόματος. Εσείς πιστεύετε πως με την οργάνωση είναι ικανή να σηκώσει το βάρος της Παναχαϊκής;

Η οικογένεια Τσιβγινίδη και οι φίλοι μου από το Λάππα θα πούμε παραδίδουμε στην Πάτρα την οργάνωση μας και θα δούμε ποιοι θα πουν συμπαρίσταμαι. Αν δεν εμφανιστεί κανένας…. Αν δεν καταλάβουν ακόμα τι θέλουμε να κάνουμε. Εμείς το οικοδόμημα του Ατρόμητου το παραδίδουμε στην Πάτρα και δεν θέλουμε ρατσιστικά σχόλια ότι αυτό είναι το ΑΦΜ του Λάππα. Μακάρι την Δευτέρα να μιλήσω με σοβαρούς ανθρώπους της Παναχαϊκής για να συζητήσουμε όπως ο Κύζας, ο Χαρδαλιάς. Ανθρώπους δοτικούς για να συζητήσουμε για το μέλλον της Παναχαϊκής. Αθόρυβα θα πρέπει να συμπαρασταθούν οι πολιτικές αρχές ώστε να μείνει η ομάδα στην Γ’ αλλιώς θα κλείσουμε τα μάτια για έναν χρόνο.

Οπότε με την βοήθεια της Ερασιτεχνικής Παναχαϊκής απ΄ότι καταλαβαίνω θα συνεχίσει η ομάδα…

Δεν νομίζω. Η διοίκηση της Ερασιτεχνικής δεν θα εμπλακεί. Θα είναι διαφορετικό το ΑΦΜ. Το ΑΦΜ έχει την κατηγορία όχι το όνομα. Ήθελα ή συγχώνευση και το ΑΦΜ της Ερασιτεχνικής να πάρει την Κατηγορία και μου είπε ο κ. Τσαούσογλου δεν γίνεται. Επομένως η λύση είναι μετονομασία… Οι λεπτομέρειες στην Γ.Σ. της Κυριακής. Ζητώ από τον κόσμο όχι μόνο να παρατηρεί και να κρίνει… Να βλέπουμε το παράδειγμα του Απόλλωνα της Πάτρας. Υπάρχουν άνθρωποι με δράση, για το καλό της Πάτρας; Τουλάχιστον αν δεν υπάρχουν να αφήσουν κάποιους άλλους να δουλέψουν ήσυχους. Πέρσι έκανα 20 φίλους και 1.000 εχθρούς γιατί δεν επιλέχθηκαν κάποια άτομα. Είναι φοβερό αυτό.

Εάν δεν ευοδωθεί η άλλη περίπτωση είναι Γ’ τοπικό;

Ναι, το άλλο σενάριο εφόσον δεν υπάρξει συνεργασία είναι Γ’ τοπικό! Βγήκε και ένα σενάριο και σαν οικονομολόγος το πρότεινα στον Κούγια, είναι να κάνουμε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου να γίνει το ποσοστού 20% και να την πάρουμε την Παναχαϊκή. Με αύξηση Μ.Κ. σε λαϊκή βάση… αλλά αυτό θέλει κότσια. Αν δεν μπορεί η Πάτρα να κάνει αύξηση κεφαλαίου 2 εκατομμύρια… H Πάτρα πρέπει να σηκώσει μανίκια για δουλειά...

Σ.Σ. Η συνέντευξη αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Σπόρ Fm Πάτρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports