Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καθημερινό πλέον φαινόμενο οι... επισκέψεις φιδιών σε σπίτια στην Πρέβεζα - PHOTO

Καθημερινό πλέον φαινόμενο οι... επισκέψ...

Οι αναφορές δεκάδες

Καθημερινό τείνει να γίνει το φαινόμενο με φίδια να κάνουν την εμφάνισή τους σε αυλές σπιτιών εντός του ιστού της Πρέβεζας το τελευταίο διάστημα.

Οι αναφορές δεκάδες, ενώ σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν παλαιότεροι κάτοικοι δεν έχουν ακούσει τόσα πολλά περιστατικά και μάλιστα μέσα στην πόλη.

Σήμερα λίγο μετά το μεσημέρι η πυροσβεστική υπηρεσία έλαβε κλήση για ύπαρξη φιδιού σε αυλή σπιτιού, το μέγεθος του οποίου ξεπερνούσε το 1,5 μέτρο, στην οδό Μ. Μπότσαρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες πιθανόν να πρόκειται για μια ακόμη περίπτωση δεντρογαλιάς.

Οι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο εντόπισαν το ερπετό και το απομάκρυναν χρησιμοποιώντας ειδικό εξοπλισμό.

Στην ίδια περιοχή και λίγα μέτρα μακρύτερα πριν από δέκα μέρες περίπου ένα φίδι εντοπίστηκε μέσα σε δωμάτιο σπιτιού. Αυτή τη φορά οι αναφορές κάνουν λόγο για οχιά, ένα επικίνδυνο φίδι για τον άνθρωπο.

(Η φωτό από αναγνώστη από το φίδι που βρήκε μέσα στο δωμάτιο)

Τα περισσότερα περιστατικά, όσα τουλάχιστον έχουν γίνει γνωστά στο pamepreveza.gr, αφορούν σε σημεία περιμετρικά του κάστρου του Αγ. Ανδρέα και πλησίον της τάπιας, ενώ ένα ακόμα περιστατικό αναφέρθηκε στην οδό Ζαλόγγου το Σάββατο.

Πολίτες μιλώντας στο pamepreveza.gr, κάνουν λόγο για πολλά σημεία εντός πόλης όπου δεν έχουν καθαριστεί με τα χόρτα να έχουν πυκνώσει και πολύ πιθανόν αυτό να είναι και μια αιτία της εμφάνισης των φιδιών.

Πάντως εάν εξαιρέσουμε την περίπτωση της οχιάς, όλες οι άλλες αφορούσαν φίδια, δεντρογαλιές, ακίνδυνα για τον άνθρωπο. Παρόλα αυτά όμως καλό είναι να είμαστε προσεκτικοί…

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις