Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αποστάσεις ΔΗΜΑΡ από το κάλεσμα Βενιζέλου

Αποστάσεις ΔΗΜΑΡ από το κάλεσμα Βενιζέλου

Και για το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας

Νέα άρνηση στην πρόσκληση του Βαγγέλη Βενιζέλου για συμμετοχή στο εγχείρημα της σύνθεση της κεντροαριστεράς διατυπώνεται εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ. Παράλληλα, φαίνεται ότι το κόμμα επιθυμεί να διασκεδάσει όποιες εντυπώσεις επιχειρεί να δημιουργήσει το κυβερνητικό στρατόπεδο σχετικά με την υπερψήφιση Προέδρου Δημοκρατίας, προκειμένου να αποφευχθούν βουλευτικές εκλογές.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Χρήστος Μαχαίρας, μιλώντας στον Real FM, επισήμανε για την πρόσκληση του Βαγγέλη Βενιζέλου:

«Χωρίς να θέλω να προκαταλάβω οποιαδήποτε εξέλιξη, μια και όλα αυτά τα ζητήματα είναι αντικείμενο του διαλόγου που ξεκίνησε στο κόμμα μας, η προσωπική μου θέση είναι ότι τα μεγάλα πολιτικά εμπόδια που χωρίζουν τις δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως κεντροαριστερά, δεν μπορούν να αρθούν με προτάσεις που ακυρώνουν την οργανωτική και πολιτική αυτοτέλεια της Δημοκρατικής Αριστεράς».

Σε ό,τι αφορά το θέμα εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας, ο Χρήστος Μαχαίρας δήλωσε:

«Το θέμα της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας δεν απασχόλησε τη συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Ομάδας - Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ.

Επειδή ωστόσο με ρωτάτε, σπεύδω να σας υπενθυμίσω πρόσφατη δήλωση του κ. Κουβέλη, ο οποίος τόνισε οτι η εκλογή προέδρου δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως διαδικαστικό ζήτημα, ούτε να αποσυνδέεται απο τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις.

Εκτίμησε μάλιστα οτι με βάση του παρόντες κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς, αν δεν αλλάξουν οι ασκούμενες πολιτικές δεν είναι δυνατόν να προκύψει η απαιτούμενη προεδρική πλειοψηφία».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις