Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Με το ΚΚΕ στο Δήμο η Πάτρα θα πάει χρόνια πίσω!

Με το ΚΚΕ στο Δήμο η Πάτρα  θα πάει χρόνια πίσω!

Του Διονύση Ζακυνθινού

Ως άνθρωπος, ο Κώστας Πελετίδης μου είναι ιδιαίτερα συμπαθής. Για τον γιατρό, πάλι, έχω ακούσει τα καλύτερα. Ευτυχώς, δεν έχει χρειαστεί ποτέ να προσφύγω στις υπηρεσίες του, ενώ ξέρω από πρώτο χέρι ότι τις έχει προσφέρει αφιλοκερδώς σε αναξιοπαθείς συμπολίτες μας.

Από την άποψη αυτή, του βγάζω το καπέλο. Δεν σημαίνει, όμως, ότι επειδή ο γιατρός είναι αξιόλογος άνθρωπος κάνει και για δήμαρχος της Πάτρας, από τη στιγμή μάλιστα που κουβαλάει μαζί του την αρτηριοσκληρωτική πολιτική αντίληψη του ΚΚΕ.

Άλλωστε, εάν εκλεγεί δήμαρχος (που είναι και το πιθανότερο) δεν θα κάνει αυτός τα κουμάντα στη Μαιζώνος. Το ΚΚΕ θα τα κάνει.

Στην κεντρική του προεκλογική ομιλία, ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Πελετίδης ανέφερε, εκτός άλλων, χαρακτηριστικά: «Εμείς από την αρχή καλέσαμε τον πατραϊκό λαό, ανεξαρτήτως σε ποιο κόμμα βρισκόταν, να ξεπεράσει τις προκαταλήψεις και να δημιουργήσουμε τη μεγάλη λαϊκή συμμαχία, να μην χωριζόμαστε, εγώ είμαι εδώ, εσύ εκεί, οι παππούδες μας ήταν σε αντίθετα στρατόπεδα. Οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες, οι αγρότες, οι νέοι ενωνόμαστε με βάση τα κοινά ,μας συμφέροντα, προσδιορίζουμε τον αντίπαλο μας που είναι το κεφάλαιο και τα πολιτικά του στηρίγματα. Μ’ αυτούς θα τα βάλουμε για να λυθούν τα προβλήματα της φτώχειας, της ανεργίας».

Κι εγώ μαζί του! Αρκεί να μας διευκρινίσει ο κ. Πελετίδης μερικά πραγματάκια. Θα απεμπολήσει ως δήμαρχος την κομματική του ταυτότητα; Θα λειτουργήσει ως δήμαρχος Πατρέων ή θα λειτουργήσει στο δήμο ως εκτελεστικό όργανο του ΚΚΕ, εκτελώντας τις ντιρεκτίβες του Περισσού; Και σε τελική ανάλυση, επί των ημερών του ως δημάρχου, θα γίνει ή όχι το δημαρχείο της Πάτρας μετερίζι του ΚΚΕ;

Ρητορικά είναι τα προαναφερόμενα ερωτήματα, καθώς ο κ. Πελετίδης είναι πολιτικά έντιμος και συνεπής στα πιστεύω του. Προς τιμήν του, ουδέποτε τα έκρυψε και οι πάντες, με στοιχειώδη λογική, αντιλαμβάνονται ότι ως δήμαρχος θα λειτουργήσει με τη γνωστή ισοπεδωτική και σταλινική αντίληψη που διέπει το ΚΚΕ.

Καθώς ο ίδιος δεν κρύβεται, δεσμεύτηκε για:

1ον: «Αντίσταση στην αντιλαϊκή πολιτική και αυτούς που την υπηρετούν, πόλεμο με τα συμφέροντα που ωφελούνται από αυτήν την πολιτική, αποκάλυψή τους»

2ον: «Απειθαρχία στον “Καλλικράτη”»

3ον : «Ανακούφιση του λαού»

Ωστόσο, δεν μας διευκρίνισε με ποια μέσα θα προωθηθούν η «αντίσταση στην αντιλαϊκή πολιτική», η «απειθαρχία στον Καλλικράτη» και η «ανακούφιση του λαού».

Πώς, δηλαδή, θα αντισταθούμε, ως πόλη, στην αντιλαϊκή πολιτική, πώς θα δείξουμε απειθαρχία στον «Καλλικράτη» και, κυρίως, με ποιους οικονομικούς πόρους θα ανακουφιστεί ο λαός;

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων και δημιουργίας λαθεμένων εντυπώσεων, να διευκρινίσω ότι δεν είμαι φιλικά διακείμενος στη συλλογιστική και φιλοσοφία του Κώστα Χριστόπουλου, όπως αυτές απορρέουν από την ανάμιξή του στα δημοτικά πράγματα και την προσωπική του διαδρομή.

Διότι ο ίδιος δεν έχει αντιληφθεί, όπως έχει ήδη δείξει, ότι η εξυπηρέτηση των προσωπικών συμφερόντων του δεν συνάδει, και δεν μπορεί να συνάδει, με την προάσπιση των συμφερόντων της πόλης.

Αλλά δεν είναι αυτοί οι λόγοι που δεν θα εκλεγεί δήμαρχος. Το πλέον πιθανό είναι ότι ο Κώστας Χριστόπουλος θα χάσει τις εκλογές γιατί η πλειοψηφία των Πατρινών θα λειτουργήσει στην κάλπη και πάλι με το θυμικό.

Θα εκλέξει ως δήμαρχο τον Κώστα Πελετίδη, όχι γιατί πιστεύει τον ίδιο και το κόμμα του (διαφορετικά το ΚΚΕ θα είχε τουλάχιστον 30%), αλλά για να εκφράσει με την επιλογή στο πρόσωπό του τη δυσαρέσκεια του για τις επιπτώσεις της κρίσης και της μνημονιακής πολιτικής.

Δεν έχω καμία απολύτως αμφιβολία ότι με το δήμο στα χέρια του ΚΚΕ για μια πενταετία, η Πάτρα θα πάει πολλά χρόνια πίσω. Οι περισσότεροι Πατρινοί θα μετανιώσουν για την επιλογή τους, αλλά όταν εκφραστεί η οργή τους και καταλαγιάσει ο θυμός τους, όταν συνειδητοποιήσουν τη ζημιά που θα έχει γίνει, θα είναι πλέον αργά. Κυρίως για την Πάτρα, η οποία θα πάει από το κακό στο πολύ χειρότερο…

Υ.Γ. Μια απορία: Εάν οι Πατρινοί θέλουν να αναλάβει το ΚΚΕ τις τύχες της Πάτρας, γιατί δεν του εμπιστεύονται και τη διακυβέρνηση της χώρας;

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις