Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Πλήρωνε φτωχέ τα προεκλογικά υβρεολόγια των Κομμάτων!!

Πλήρωνε φτωχέ τα προεκλογικά υβρεολόγια ...

του Μιχαήλ Στρατουδάκη

Οι ακατάσχετες και εν πολλοίς ακατονόμαστες ύβρεις μεταξύ των πολιτικών, εν όψει των Αυτοδιοικητικών αλλά κυρίως των Ευροεκλογών, δεν έχουν τελειωμό και δεν τιμούν ουδόλως κανένα. Και εμείς οι ακροατές θλιβόμεθα για την κυριαρχούσα κατάσταση. Πέραν των άλλων θλιβερών και απαραδέκτων είναι ότι στις ανεπίτρεπτες  από Τηλεοράσεως ύβρεις, χορηγοί είμεθα εμείς οι πένητες Έλληνες.

Εμείς πληρώνομεν για να ακούμε τα απαράδεκτα υβρεολόγια και τις βαρειές εκφράσεις από τους εκπροσώπους μας. Πλήρης ασέβεια στους εντολείς – ψηφοφόρους, πλήρης ασέβεια στον θεσμόν, πλήρης ασέβεια στην δεινήν  οικονομικήν  κατάστασην που μας μαστίζει ανηλεώς.

Οι υπάρχοντες Νόμοι, έπρεπε να είχαν καταργηθεί, αφού ορίζουν ότι τις πολιτικές προεκλογικές διαμάχες, θα τις πληρώνουν οι φτωχοί!! Ποίοι τολμούν να  τροποποιήσουν τα θεσμοθετημένα;; Κανείς!!

Δυστυχώς τώρα θα διατεθούν 6.500.000 Ευρώ στους Τηλεοπτικούς Σταθμούς, για τις προβολές των Κομμάτων. Αυτά τα χρήματα θα τα πληρώσομεν εμείς!! Έτσι προβλέπουν  οι Νόμοι Σκανδαλίδη που είναι ακόμη σε ισχύ, εν μέσω δεινής οικονομικής κρίσεως των Δημοτών.

Από ποία τσέπη θα βγούνε αυτά τα χρήματα κύριοι Νομοθέτες;; Όχι πάντως από τις δικές σας!!  Και εσείς οι οποίοι κινείσθε  και συχνά ειρωνεύεσθε τους φτωχούς, αποκαλούντες τους «Κυρίαρχον Λαόν», ή «ο Λαός μας θα κρίνει»ή «έχομεν εμπιστοσύνη στο αισθητήριο του Λαού μας», γιατί δεν πληρώνετε εξ ιδίων τις διαφημίσεις και πολιτικές ανακοινώσεις, ώστε να απαλλάξητε τους φτωχούς;

Μόνον λόγια παχειά είσθε όλοι και καμμία ουσιαστική ενέργεια υπέρ ανακουφίσεως του απογυμνωθέντος οικονομικώς Λαού δεν κάνετε.

Η οικονομική άνεση με την οποίαν κινείσθε είναι προκλητική. Προκλητικές είναι επίσης και οι αποφάσεις για όριον εκλογικών δαπανών των υποψηφίων και των συνδυασμών, από το Υπουργείον Εσωτερικών. Εγκύκλιοι χωρίς νόημα.Ποίος θα τις εφαρμόσει; Κανείς. Όλοι τις υπερβάλλουν. Κατά τα λοιπά υπάρχουν Νόμοι και αποφάσεις. Υπέρ τίνων;

Η κρατική τηλεόραση  την οπoίαν ενισχύομεν από το ανύπαρκτον υστέρημά μας , θα λάβει 50.000 Ευρώ, από τα 6.500.000 που θα δώσετε στις Τηλεοράσεις, ενώ από τις άλλες, τις Ιδιωτικές,   μία θα λάβει 1.700.000 Ευρώ για τον ίδιον λόγον, άλλη 1.500.000 Ευρώ, άλλη 1.300.000 κοκ!! Προς τι αυτή η διαχώριση;; Δεν έπρεπε όλες να μοιρασθούν το ποσόν κατ’ ισομοιρίαν;;;;   Και οι ιδιωτικές της Ελληνικής Περιφέρειας τι ποσά θα λάβουν;

Γι’ αυτό θεωρούμεν απαραδέκτους  τους όρους ενισχύσεως υποψηφίων.

Το να ενισχυθεί ένα κόμμα προεκλογικώς με «κουπόνια» δεν είναι και τόσον αμαρτωλό. Είναι πιο ανώδυνον για τον κρατικόν κορβανάν. Οι προεκλογικές χορηγίες που δημοσιοποιείται ότι δόθηκαν  παλαιότερα, αυτό είναι το θανάσιμο αμάρτημα, για το οποίο δεν θα τιμωρηθεί κανείς αλλά, μάλλον θα συνεχισθεί.

Κατά την συζήτηση στην Βουλή σχετικού Νομοσχεδίου για τις εκλογικές δαπάνες,(όχι αυτής της περιόδου) ακούστηκαν πολλά παράλογα και κάπου ανεφάρμοστα. Μερικά δε κατάμεστα γραφειοκρατικών διαδικασιών, αλλά και ταπεινωτικά για την προσωπικότητα του ατόμου και ανάξια να προστατέψουν τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών. Παρακολουθείστε  μερικά παράλογα.

Το Ν/Σ του Υπουργείου Εσωτερικών απαγορεύει την χρηματοδότηση των προεκλογικών εκστρατειών των συνδυασμών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με το παραδοσιακό σύστημα των «κουπονιών», υποχρεώνοντας όσους θα ήθελαν να ενισχύσουν οικονομικώς τους συνδυασμούς ή τους υποψηφίους, είτε να προβούν σε επώνυμες τραπεζικές καταθέσεις ανώτατου ύψους 2.000 και 500 Ευρώ αντιστοίχως, είτε να αγοράσουν εισιτήρια συνεστιάσεων, όπου και πάλι θα αναγράφεται ο ΑΦΜ, η διεύθυνση και ο αριθμός αστυνομικής ταυτότητας του αγοραστή τους. Ο Νόμος δε, προβλέπει ρητώς πως η μεν χρηματοδότηση συνδυασμών και υποψηφίων θα ελέγχεται 100% με τον τρόπον αυτό, οι δε δαπάνες, θα αφήνουν για τα τρέχοντα έξοδα, περιθώριο ύψους 5% που δεν θα διακινείται μέσω τραπέζης.

Είναι δυνατό σε μία συνεστίαση να δίδομε τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου, τον Αριθμό Ταυτότητος και την διεύθυνση κατοικίας μας;; Θα υπάρξει άνθρωπος  να το πράξει αυτό; Μάλλον όχι. Προσωπικώς δεν θα το έκανα ποτέ. Γι’ αυτό η Ελλάδα δεν μπορεί ποτέ να ανέλθει στον αναπτυξιακό τομέα. Υφίσταται ισχυράν πέδηση από τις σωρείες των περιττών δικαιολογητικών τα οποία πρέπει να προσκομισθούν και αντί κάποιος να υφίσταται αυτό το δεινό μαρτύριο, προτιμά ή την ματαίωση ή την μετάβαση σ’ άλλη χώρα.

Σε αεροπορικά ταξίδια ή  επικίνδυνες συγκεντρώσεις όπως εξελίσσονται  κάποτε οι ποδοσφαιρικοί  αγώνες δεν ζητούνται  αυτά τα στοιχεία, ενώ εκεί  είναι άκρως επιβεβλημένα. Πως  όσοι θέλουν να καταπολεμήσουν την βία στα γήπεδα δεν το σκέφτηκαν;;

Μιχαήλ Στρατουδάκης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις