Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Καρδίτσα τίμησε τον Πολιούχο της Άγιο Σεραφείμ

Η Καρδίτσα τίμησε τον Πολιούχο της Άγιο Σεραφείμ

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Με τη δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια η πόλη της Καρδίτσας και η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων τίμησαν τον πολιούχο τους Άγιο,"Τον Αγράφων τον γόνον Φαναρίου τον Πρόεδρον και Μονής Κορώνης το κλέος Σεραφείμ ευφημήσωμεν".

Το πρόγραμμα της εορτής περιλάμβανε την Υποδοχή της Τίμιας Κάρας του Αγίου Σεραφείμ, στα προπύλαια του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, την οποία εκόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυλώνος κ. Χριστόδουλος.

Η υποδοχή της Τιμίας Κάρας έγινε παρουσία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας καθώς και Αγήματος του Κέντρου Εκπαίδευσης Στρατονομίας τα οποία απέδωσαν τις ανάλογες τιμές.

Ακολούθως εψάλλει ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ' Αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, ο οποίος κήρυξε και το Θείο Λόγο, και συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Αυλώνος κ. Χριστουδούλου και του οικείου Ποιμενάρχου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Κυρίλλου.

Για την παρουσία του στις εορταστικές εκδηλώσεις του Πολιούχου, η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος τίμησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου με τον Χρυσό Σταυρό του Αγίου Σεραφείμ. Την απονομή έκανε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την τέλεση, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης, λαμπρού Πανηγυρικού Αρχιερατικού Συλλείτουργου ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου και συνιερουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, Θεσσαλιώτιδος κ. Κυρίλλου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρεντίνης κ. Σεραφείμ.

Για το βίο και το παράδειγμα του τιμώμενου Αγίου μίλησε κατάλληλα ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιγνάτιος.

Φέτος για πρώτη φορά δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Λιτανεία της Τίμιας Κάρας του Αγίου στους δρόμους της Καρδίτσας, εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών, και έτσι η Ακολουθία της Αρτοκλασίας τελέστηκε εντός του Ιερού Ναού.

(φωτό Δημήτρης Καραγιάννης)

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις