Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εγκύκλιος του Μητροπολίτη Πατρών διαβάστηκε χθες στους ναούς - "Να σταματήσει η ρίψη βεγγαλικών, είναι άκρως επικίνδυνα"

Εγκύκλιος του Μητροπολίτη Πατρών διαβάστ...

Ο κ.κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε και στην συνήθεια πολλών μετά το Χριστός Ανέστη, να μην μένουν στην Αναστάσιμη λειτουργία

Μήνυμα – εγκύκλιος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου διαβάστηκε χθες Κυριακή των Βαίων 13 Απριλίου 2014 το πρωί σε όλους τους ιερούς ναούς, ενόψει της Μεγάλης εορτής του Πάσχα.

Όπως ανέφερε στο μήνυμα του ο κ.κ. Χρυσόστομος, εφιστούσε την προσοχή σε όλους και ιδίως στα νέα παιδιά, να μην προβούν όπως συνηθίζουν την χαρμόσυνη ώρα της Αναστάσεως του Χριστού, στην ρίψη βεγγαλικών διότι είναι άκρως επικίνδυνα, απαγορεύονται αλλά και γιατί κατά το παρελθόν έχουν σημειωθεί ατυχήματα, σοβαροί τραυματισμοί μέχρι και ακρωτηριασμοί που έχουν ως συνέπεια να αμαυρώνουν την ιερή στιγμή της Αναστάσεως αλλά και νέοι άνθρωποι να τραυματίζονται και να έχουν σοβαρές βλάβες την υγεία τους.

Εκτός από το θέμα των βεγγαλικών που τόνισε ιδιαίτερα ο κ.κ. Χρυσόστομος, έκανε λόγο και για την κακή συνήθεια πολλών χριστιανών που σχεδόν αμέσως μετά το «Χριστός Ανέστη» εγκαταλείπουν τους ναούς και τρέχουν στο γιορτινό τραπέζι και σε διασκεδάσεις με αποτέλεσμα οι ναοί στην ωραία Αναστάσιμη πανηγυρική Θεία λειτουργία που τελειώνει στη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, να είναι μισοάδειοι.

Τέλος μίλησε και για τον ιδιαίτερο συμβολισμό της Ανάστασης του Ιησού Χριστού και πως όσοι έχουν χάσει προσφιλή τους πρόσωπα και πενθούν, επιβάλλεται να βρίσκονται στους ιερούς ναούς την ώρα της Ανάστασης και να μην μένουν μόνοι και θλιμμένοι στο σπίτι.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις