Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα - Συγκίνηση και πολύς κόσμος στην κηδεία του σεβαστού Γέροντα της Μονής Γηροκομείου π. Χριστοφόρου Μειντανά το περασμένο Σάββατο

Πάτρα - Συγκίνηση και πολύς κόσμος στην ...

Για τον εκλιπόντα τέως ηγούμενο της Μονής, μίλησε ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος

Ο σεβαστός Γέροντας π. Χριστοφόρος Μεϊντανάς, που είχε διατελέσει και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Γηροκομήτισσας, εκοιμήθη την περασμένη Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 σε ηλικία 85 ετών και η κηδεία του έγινε το Σάββατο 22 Μαρτίου στη 1.30 το μεσημέρι από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας της Γηροκομητίσσης.

Στην Εξόδιο Ακολουθία για τον σεβάσμιο Γέροντα χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ενώ παρέστησαν και συμπροσευχήθηκαν ο νυν ηγούμενος της Μονής αρχιμανδρίτης Συμεών Χατζής, οι μοναχοί του μοναστηριού, o αρχιμανδρίτης π. Χρύσανθος Στελλάτος, άλλοι ιερείς και πλήθος κόσμου.

Κατανυκτική και συγκινητική ήταν η ατμόσφαιρα τόσο κατά την ταφή του π. Χριστοφόρου Μειντανά, στο κοιμητήριο της Μονής Γηροκομείου όσο και τη νύχτα στην ιερά αγρυπνία που τελέστηκε στο καθολικό.

Όπως έγραψε και η εφημερίδα «Εκκλησιολόγος» απ’ όπου και οι φωτό που δημοσίευσε και το σάιτ pentapostagma.gr, ο π. Χριστοφόρος που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και έφυγε από τη ζωή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα, δεν έλεγε πολλά, αλλά η ζωή του ήταν ένα πλούσιο κήρυγμα. Δεν μπορούσε να κάθεται άπραγος, παρότι ήταν αδύναμος από τα γηρατειά και τις ποικίλες δοκιμασίες της υγείας του.

Ο Γέροντας π. Χριστόφορος Μειντανάς που ήταν ο «πνευματικός» πολλών Πατρινών και ιδίως νέων παιδιών, ήταν αγνός, καθαρός τόσο στο σώμα όσο και στην ψυχή και στο σώμα. Ταπεινός, απλός, ανεξίκακος, υπομονετικός, υπάκουος, λύχνος λαμπερός, σιωπηλός κήρυκας του θείου έρωτα, όπως σημειώνει ο Εκκλησιολόγος.

Ο Προηγούμενος π. Χριστοφόρος, όπως επισήμαναν στις ομιλίες των ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος και ο Καθηγούμενος της Μονής π. Συμεών Χατζής, «τήρησε τας μοναχικάς υποσχέσεις και διήγε τον καλόν αγώνα της πίστεως μέχρι τέλους. Ήταν πάνω απ΄ όλα, και θα παραμείνει, ένας στοργικός πατέρας.

Η μορφή του θα ζει ανεξίτηλα στις καρδιές μας και η ψυχή του αιώνια στον Παράδεισο. Ευχαριστούμε τον Θεό, που μας χαρίζει μοναχούς σαν τον π. Χριστοφόρο».

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις