Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στην Πάτρα σήμερα ο Συνήγορος του Πολίτη

Στην Πάτρα σήμερα ο Συνήγορος του Πολίτη

«Ημέρα των δικαιωμάτων στην Πάτρα» με στόχο την καταπολέμηση των διακρίσεων»

Στo πλαίσιο δράσεών της, η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Δήμου Πατρέων, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων, και Ένταξης Μεταναστών και αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, σήμερα (Τρίτη 18 Μαρτίου), από τις 10.30 π.μ. έως τις  2:00 μ.μ. και από τις 5:00 μ.μ. – 7:00 μ.μ. στην Αγορά Αργύρη (Αγίου Ανδρέου 12), θα βρίσκεται ο Συνήγορος του Πολίτη.

Πρόκειται για ειδική δράση ευαισθητοποίησης με τίτλο: «Ημέρα των δικαιωμάτων στην Πάτρα».

Συγκεκριμένα, σύμβουλοι του Συνηγόρου του Πολίτη,  θα δέχονται πολίτες καθώς και εκπροσώπους-μέλη εθελοντικών οργανώσεων που επιθυμούν να ζητήσουν πληροφορίες για θέματα που τους απασχολούν και θα τους δοθεί η ευκαιρία να καταθέσουν τυχόν αναφορές στο Συνήγορο του Πολίτη.

Αύριο (Τρίτη) το απόγευμα, από τις 5.30 μ.μ. έως τις 9.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η κύρια εκδήλωση ανοιχτή για το κοινό, παρουσία της Καλλιόπης Σπανού, που είναι η Συνήγορος του Πολίτη στην Ελλάδα, υψηλόβαθμα στελέχη του ΕΚΚΕ και του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας.

Η ΑΔΕΠ, δίνοντας έμφαση στην υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και την κοινωνική συνοχή συμμετέχει ως εταίρος στo έργο με τίτλο «Καταπολέμηση των διακρίσεων στην πράξη και προώθηση της επιχειρηματικότητας γυναικών, νέων ρομά και μουσουλμάνων μεταναστών» (ευρωπαϊκό πρόγραμμα «PROGRESS – JUST/2012/PROG/AG/AD»). Συντονιστής του έργου είναι το «Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών-ΕΚΚΕ» και εταίροι μαζί με την ΑΔΕΠ είναι ο «Συνήγορος του Πολίτη» και ο ΟΑΕΔ.

Στόχος του έργου είναι η ευαισθητοποίηση για την καταπολέμηση των διακρίσεων ειδικότερα στον τομέα της επιχειρηματικότητας και η άρση των στερεοτύπων ως προς τη διαπολιτισμικότητα. Είναι αξιοσημείωτο, ότι περιοχές παρέμβασης του έργου είναι η Αττική και η ευρύτερη περιοχή της Πάτρας, που έχει επιλεγεί ως πυρήνας ανάπτυξης δράσης για την περιφέρεια.

Στόχος της αυριανής εκδήλωσης, είναι η παρουσίαση των αρμοδιοτήτων και της λειτουργίας του Συνηγόρου του Πολίτη, του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών και παρουσίαση καλών πρακτικών έργων σε θέματα καταπολέμησης των διακρίσεων, ισότητας ευκαιριών και στήριξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις