Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δρομολογούνται αλλαγές στις εξετάσεις της Ά Λυκείου

Δρομολογούνται αλλαγές στις εξετάσεις τη...

50% των θεμάτων θα επιλέγεται από τον διδάσκοντα και 50% από τράπεζα

Σε μείωση της ύλης της Α΄ Λυκείου προχωρεί το υπουργείο Παιδείας, καθώς οι καθηγητές πολλών σχολείων -και κυρίως εκείνων που ξεκίνησαν τη σχολική χρονιά με ελλείψεις εκπαιδευτικών- δεν έχουν τα χρονικά περιθώρια να καλύψουν όλη την εξεταστέα ύλη. Και αυτό, διότι από φέτος τα θέματα στις προαγωγικές εξετάσεις της Α΄ Λυκείου θα τεθούν και από τράπεζα θεμάτων, και άρα η εξεταστέα ύλη θα πρέπει να είναι ενιαία για όλα τα σχολεία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ενημέρωση των σχολείων -για να μη χαθεί χρόνος, έγινε νωρίτερα από τη δημοσίευση της σχετικής υπουργικής απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως-, για όλα τα μαθήματα πλην της Πολιτικής Παιδείας η εξεταστέα ύλη θα καλύπτει έως και τα 2/3 της διδακτέας. Η απόφαση ελήφθη καθώς από φέτος θα ισχύσει νέο σύστημα προαγωγικών εξετάσεων.

Σε κάθε μάθημα το 50% των θεμάτων θα επιλέγεται από τον διδάσκοντα και το υπόλοιπο 50% θα κληρώνεται από τράπεζα θεμάτων, ενώ ο βαθμός της φετινής Α΄ Λυκείου θα συνυπολογιστεί για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το 2016. Εως και πέρυσι, ο καθηγητής κάθε μαθήματος επέλεγε τα θέματα καθώς ήξερε τη διδαχθείσα ύλη, τους ρυθμούς αφομοίωσης της οποίας προσάρμοζε ανάλογα με το επίπεδο των μαθητών. Βέβαια, η εξεταστέα ύλη δεν μπορούσε να είναι μικρότερη των 2/3 της διδακτέας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις