Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Επίσκεψη του Β. Χατζηλάμπρου σε Βούναργο, Λαμπέτι και Γούμερο Ηλείας

Επίσκεψη του Β. Χατζηλάμπρου σε Βούναργο...

Σε πληγείσες από κατολισθήσεις περιοχές

Τα πληγέντα από τις κατολισθήσεις χωριά της Ηλείας επισκέφθηκε χθες, Σάββατο 8 Μαρτίου 2014, ο βουλευτής Αχαΐας και υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Χατζηλάμπρου, συνοδευόμενος από τη βουλευτή Ηλείας Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη και κλιμάκιο από τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας ενημερώθηκε από τους κατοίκους για την διάβρωση που υπάρχει στα εδάφη της περιοχής, καθώς μετά τις φωτιές του 2007 κανένα ουσιαστικά σχέδιο αντιπλημμυρικής θωράκισης δεν υλοποιήθηκε, με αποτελέσματα, μεταξύ άλλων, τα σημερινά κατολισθητικά φαινόμενα, τα οποία μάλιστα βρίσκονται σε εξέλιξη.

«Ολοένα και περισσότερο περικόπτονται χρήματα από την αυτοδιοίκηση, που αφορούν τη συντήρηση υποδομών: δρόμων, αρδευτικών και υδρευτικών υποδομών κ.λπ. Βρισκόμαστε σε πολύ άσχημο σημείο. Οι πόροι είναι ελαχιστότατοι. Όχι μόνο για κατασκευαστούν νέα έργα που είναι απαραίτητα, αλλά ακόμα και για να συντηρηθούν τα υπάρχοντα δίκτυα και οι υποδομές. Η Ηλεία βρίσκεται αυτή τη στιγμή χωρίς τρένο, χωρίς δρόμο, χωρίς αντιπλημμυρική θωράκιση, αφημένη ουσιαστικά. Αυτό είναι το κρίσιμο ζήτημα των ημερών» δήλωσε ο Β. Χατζηλάμπρου.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι ευθύνες για το πού (δεν) πήγαν τα λεφτά που αφορούσαν την αρωγή των πυρόπληκτων περιοχών είναι μεγάλες για όλο το πολιτικό προσωπικό που συμμετείχε, κεντρικά ή τοπικά, στη διαχείριση των συγκεκριμένων ταμείων και λογαριασμών.

Στη συνέχεια, ο Β. Χατζηλάμπρου επισκέφθηκε το Λαμπέτι και το Γούμερο, όπου συναντήθηκε και συζήτησε με αγρότες και κτηνοτρόφους. Η αγωνία των ανθρώπων που μοχθούν για να μείνουν στον τόπο τους, έχοντας να αντιμετωπίσουν την εχθρική στάση της κυβέρνησης και τον καταιγισμό νόμων και μέτρων (φορολογικό, χαράτσια, εφαρμογή των επιταγών του ΟΟΣΑ για τον αγροτικό τομέα κ.λπ.) αλλά και την «κοροϊδία» των τοπικών αρχόντων, όπως χαρακτηριστικά είπαν, ήταν διάχυτη σε όλες τις συζητήσεις.

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας σημείωσε ότι η Περιφέρεια θα πρέπει να είναι δίπλα στους αγρότες όχι μόνο στα λόγια, αλλά κυρίως συμβάλλοντας στην οργάνωσή τους και υποστηρίζοντας με σχέδιο τις διεκδικήσεις τους στην κατεύθυνση ενίσχυσης της τοπικής παραγωγής αλλά και προώθησης των προϊόντων.

«Μπορεί να πάει αλλιώς. Μπορεί η Περιφέρεια να κάνει πράγματα, παρά το γεγονός ότι απαιτούνται κεντρικές αλλαγές για την ενίσχυση της γεωργίας στη χώρα. Αυτό σημαίνει άλλη αντίληψη για τα πράγματα. Όχι, ο “Καλλικράτης” λέει μπορώ να πάω μέχρι εδώ και εκεί τελεία».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις