Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ν. Τσούκαλης: Ερώτηση σχετικά με τις εντολές ελέγχων στους προϊσταμένους των ΔΟΥ

Ν. Τσούκαλης: Ερώτηση σχετικά με τις εντ...

Στη Βουλή

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών κατέθεσε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ. Ν. Τσούκαλης σχετικά με τις εντολές ελέγχων στους προϊστάμενους των ΔOY και των Ελεγκτικών Κέντρων.
Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:
«Σύμφωνα με το νόμο  4174/13 «Φορολογικές διαδικασίες και άλλες διατάξεις» εκδόθηκε απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως, (ΑΦ 3368/31, Δ6Α 1198349 ΕΞ.31.12.13), όπου αναφέρεται ρητά και κατηγορηματικά η μεταβίβαση αρμοδιοτήτων και εξουσιοδότηση υπογραφής "Με Εντολή Γενικού Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων" στους Προϊσταμένους των Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών ( Δ.Ο.Υ. ),των Ελεγκτικών Κέντρων, της Επιχειρησιακής Μονάδας Είσπραξης και της Υπηρεσίας Εσωτερικής Επανεξέτασης, καθώς και των υφισταμένων αυτών οργάνων.
Με νέα απόφαση όμως (υπ. Αριθμ Δ6Α 1036682 ΕΞ 25.2.2014), για την «Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων και εξουσιοδότηση υπογραφής με εντολή του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων σε όργανα της φορολογικής Διοίκησης» ακυρώθηκε η προαναφερθείσα απόφαση.
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
- ΄Έχουν δοθεί εντολές ελέγχων είτε για τακτικό έλεγχο εισοδήματος, είτε για μερικό έλεγχο μέσω ELENXIS στους Προϊσταμένους των Δ.Ο.Υ. και των Ελεγκτικών Κέντρων από 1-1-2014 μέχρι και 26.2.14; Έχουν υπογραφτεί εκθέσεις ελέγχου αυτό το διάστημα;
Αν ναι, πόσοι έλεγχοι σύμφωνα με τις παραπάνω εντολές διενεργήθηκαν και ολοκληρώθηκαν; Πόσα Φύλλα Προσδιορισμού φόρων εκδόθηκαν; Τι απόκλιση υπάρχει από την στοχοθεσία; Αν όχι, για ποιο λόγο δεν έγιναν;

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις