Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Διαγκωνισμοί για τον θώκο !

Διαγκωνισμοί για τον θώκο !

Του Απόστολου Βουλδή, Δημοσιογράφου

Δεν είναι λίγοι όσοι δηλώνουν έκπληκτοι με τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό υποψηφίων.

Δεν πέρασαν παρά ελάχιστοι μήνες για να διαψευστούν οι προβλέψεις εκείνων που βεβαίωναν –θέτοντας ακόμη και ασαφή στοιχήματα- για το άγονο πεδίο που θα συναντούσαμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ποιος θα μπορούσε να υψώσει ανάστημα και να αναλάβει ρόλο κυματοθραύστη των καθημερινών προβλημάτων των δημοτών, όταν η κρατική συνδρομή έχει φθάσει σε επίπεδα ελεημοσύνης και χρήματα δεν εισρέουν από πουθενά;

Κι όμως το άνυδρο τοπίο μετατράπηκε σε εύφορη κοιλάδα. Τι μεσολάβησε; Τι συνέβη και διαγκωνίζονται όλοι στην γραμμή της εκκίνησης, θέτοντας εαυτόν στην δοκιμασία της πολιτικής κονίστρας;

Η Πάτρα γέμισε υποψηφίους μνηστήρες του δημαρχιακού θώκου. Ενας , δύο, τρείς, δέκα. Και ίσως φθάσουν τους δώδεκα ή και τους δεκατρείς, εάν οι συνθήκες ευδοκιμήσουν για όλους. Πρωτόγνωρο φαινόμενο , εάν αναλογιστεί κανείς πως το 2010  δεν ξεπερνούσαν τους 7 οι συνδυασμοί που τερμάτισαν τον προεκλογικό αγώνα.

Δεν θα πρέπει να μας ξενίζει, ούτε βέβαια να μας παραξενεύει το γεγονός. Από την ώρα που οι πολιτικοί οργανισμοί αποσύρθηκαν διακριτικά από το προσκήνιο (άλλο εάν δουλεύουν πυρετωδώς στο παρασκήνιο), διαβλέποντας τις αντιδράσεις των ψηφοφόρων, τα πάντα άλλαξαν.

Τέλος τα χρίσματα και οι συναντήσεις στα κομματικά γραφεία για την επιλογή του αρεστού και όχι του αρίστου. Αλλωστε η Πάτρα δεν είναι παρά μια  μικρογραφία του πολιτικού χάρτη της χώρας. Ενώ και σε άλλες πόλεις το σκηνικό δεν διαφοροποιείται (στην Αθήνα 8 υποψήφιοι, στο Ηράκλειο 8, στην Ρόδο 7).

Κάθε πολιτικός δημιουργεί και την δική του κίνηση. Άλλος συγκέντρωσε «58» και είπε να δοκιμάσει την τύχη του. Άλλος υπέγραψε την «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα». Ετερος ετοίμασε «σχέδιο Β». Και προσφάτως συνάδελφος έφταιξε «ποτάμι» ευελπιστώντας, δίχως θέσεις και προτάσεις , απλά με γενικόλογες κουβέντες να πείσει τους πολίτες να ταξιδέψουν μαζί του. Μη γνωρίζοντας σε ποια…θάλασσα θα καταλήξουν.

Ο Τιμονιέρης της Κίνας είχε πει κάποτε «αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν». Γνωρίζοντας άριστα πως κάποια δεν θα αντέξουν...

Αυτό φαίνεται να κυριαρχεί στις ημέρες μας. Εξάλλου αν ακολουθούμε τις ρήσεις του Μάο Τσε Τούνγκ μην λησμονούμε πως για τον ίδιο η μεγάλη αναταραχή προμήνυε μια υπέροχη κατάσταση!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις