Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μαζική και δυναμική η συμμετοχή των αγροτών της Αχαΐας στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των Αθηνών – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Μαζική και δυναμική η συμμετοχή των αγρο...

Οι συμμετέχοντες χαρακτήρισαν την κινητοποίηση ως τη μεγαλύτερη σε όγκο που έχουν πραγματοποιήσει οι αγρότες στην Αθήνα

Περίπου 5.000 αγρότες από όλη την Ελλάδα αλλά και εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών, κατέφθασαν από νωρίς το πρωί της Τετάρτης στην Αθήνα προκειμένου να λάβουν μέρος στο πανελλαδικό, παναγροτικό συλλαλητήριο, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές στη φορολόγησή τους.

Οι συμμετέχοντες χαρακτήρισαν την κινητοποίηση ως τη μεγαλύτερη σε όγκο που έχουν πραγματοποιήσει οι αγρότες στην Αθήνα

Οι αγρότες της Αιγιάλειας έδωσαν δυναμικό παρών, καθώς στο κάλεσμα της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ, ανταποκρίθηκαν πάνω από 200 Αιγιαλείς αγρότες, οι οποίοι με έντονο παλμό συμμετείχαν στη συγκέντρωση στη Πλατεία Βάθης, όπου χαιρέτησαν την μεγαλειώδη κινητοποίηση και στη συνέχεια συμμετείχαν στη πορεία στο Σύνταγμα.

Επίσης αγρότες κατέφθασαν στην Αθήνα από όλη την Ελλάδα ενώ δυναμική ήταν η παρουσία των αγροτών της Πελοποννήσου, οι οποίοι ήταν σε συνεννόηση με τους Αγρότες της Αιγιάλειας και την επιτροπή αγώνα αγροτών.

Τα αιτήματα των αγροτών
Υπενθυμίζεται ότι οι αγρότες λένε «όχι» στην τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων σε όσους έχουν τζίρο κάτω των 40.000 ευρώ και -μεταξύ άλλων- ζητούν αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, «φρένο» στις δικαστικές διώξεις των αγροτών που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία και να μην γίνει κανένας πλειστηριασμός σπιτιού ή χωραφιού συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.
Eπίσης, διαγραφή κάθε ποσού που αντιστοιχεί σε ανατοκισμό και κεφαλαιοποίηση τόκων από το συνολικό ποσό των οφειλών των αγροτών προς τις τράπεζες και κούρεμα 30% των δανείων μέχρι 200.000 ευρώ.
Ζητούν, επίσης, μείωση του κόστους παραγωγής (π.χ. αφορολόγητο πετρέλαιο και νυχτερινό ρεύμα) και ενίσχυση της κτηνοτροφίας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις