Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τριάντα τρεις γάμοι Βρετανών έχουν προγραμματιστεί για το ερχόμενο καλοκαίρι στην Κεφαλονιά - Δεν τους επηρέασαν ευτυχώς τα γεγονότα των σεισμών

Τριάντα τρεις γάμοι Βρετανών έχουν προγρ...

Πάνω από χίλιοι Άγγλοι είναι μόνιμοι κάτοικοι του πολύπαθου νησιού του ιονίου πελάγους

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά 33 γάμοι νεαρών ζευγαριών από την Αγγλία αναμένεται να γίνουν το προσεχές καλοκαίρι στην πολύπαθη από τους σεισμούς αλλά πάντα πανέμορφη και καταπράσινη Κεφαλονιά του ιονίου πελάγους, στην οποία μάλιστα έχουν επιλέξει να ζήσουν 1000 περίπου Βρετανοί.

«Ο σεισμός έγινε και εμείς προχωράμε. Έχουμε ακόμη ήλιο» επισήμανε με χαμόγελο, η εκπρόσωπος της Βρετανικής παροικίας στην Κεφαλονιά, Ντόνα Ο' Λίρι μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, για την αντίδραση των Άγγλων που ζουν στο νησί, μετά τον σεισμό.

Η Ντόνα Ο' Λίρι, ασχολείται με διοργάνωση τουριστικών κοινωνικών εκδηλώσεων στο νησί, ειδικότερα με γάμους Βρετανών και όπως γράφει το σάιτ της εφημερίδας «Έθνος», το ερχόμενο καλοκαίρι, έχει αναλάβει πάνω από 32 γάμους νεαρών ζευγαριών από την Αγγλία και ευτυχώς σε αυτό τον προγραμματισμό παρά τα τελευταία γεγονότα με τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις στο νησί της Κεφαλονιάς, δεν έχει αλλάξει κάτι. Μάλιστα, προχθές ένα ακόμη νεαρό ζευγάρι, ανέθεσε στην Ντόνα Ο’ Λίρι, την προετοιμασία του γάμου τους για τον Ιούλιο.

Στην Κεφαλονιά, έχουν επιλέξει να ζήσουν 1000 περίπου Βρετανοί πολίτες. Όταν πριν από πολλά χρόνια την γνώρισαν μέσα από τις διακοπές τους, αγάπησαν τον τόπο και αγόρασαν ή νοίκιασαν σπίτι στο νησί. «Γνωρίζαμε ότι το νησί έχει σεισμούς. Είχε, έχει και θα έχει, το ξέραμε δεν μας ενοχλεί. Είναι ωραίο να ξυπνάς το πρωί και να βλέπεις τη θάλασσα, το βουνό, τη φύση» προσθέτει η Ο' Λίρι.

Πολλοί Βρετανοί αγάπησαν την Κεφαλονιά μετά και την ταινία «Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι» με τους Νίκολας Κέιτζ και Πενέλοπε Κρουζ που γυρίστηκε στη Σάμη, Αντίσαμο και Μύρτο, το καλοκαίρι του 2000 και παίχθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2001.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις