Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βράχος πολλών τόνων προκάλεσε τον εκτροχιασμό του τρένου στις Γαλλικές Άλπεις

Βράχος πολλών τόνων προκάλεσε τον εκτροχ...

Δύο γυναίκες, μία ρωσίδα τουρίστρια 49 ετών και μία κάτοικος της περιοχής 82 ετών σκοτώθηκαν

Στο νοσοκομείο παραμένουν τέσσερα άτομα ύστερα από τον εκτροχιασμό χθες ενός τουριστικού τρένου στις Άλπεις της Άνω Προβηγκίας (νότια Γαλλία) που προκλήθηκε από την πτώση ενός βράχου πολλών τόνων και προκάλεσε τον θάνατο δύο επιβατών, σύμφωνα με τις αρχές.

Δύο γυναίκες, μία ρωσίδα τουρίστρια 49 ετών και μία κάτοικος της περιοχής 82 ετών σκοτώθηκαν στο χθεσινό δυστύχημα.

Από τους 34 επιβάτες του, οι οκτώ τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της Νίκαιας και ο ένας είναι σοβαρά τραυματισμένος.

Το δυστύχημα συνέβη λίγο μετά τις 11:00 (τοπική ώρα, 12:00 ώρα Ελλάδας) σε μια χιονισμένη περιοχή με δύσκολη πρόσβαση στα μισά του δρομολόγιου που συνδέει τη Νίκαια με το Ντιν-λε-Μπεν σε περισσότερο από τρεις ώρες διασχίζοντας την πλαγιά του βουνού. Στο σημείο του δυστυχήματος, το τρένο έτρεχε με μειωμένη ταχύτητα, που στο σημείο αυτό της διαδρομής περιορίζεται στα 30 χλμ/ώρα.

«Είναι ένα τραγικό δυστύχημα, οι συνθήκες του οποίου συνδέονται με μια θανάσιμη σύμπτωση: τη συγκυρία της διέλευσης του τρένου και της πτώσης αυτού του τεράστιου βράχου, βάρους περίπου είκοσι τόνων», υπόγράμμισε ο εισαγγελέας του Ντιν-λε-Μπεν.

«Ένας τεράστιος βράχος αποκολλήθηκε από το βουνό και έπεσε πάνω στο τρένο, πίσω από την καμπίνα του οδηγού. Ως επακόλουθο, το μπροστινό μέρος του τρένου έπεσε προς τη χαράδρα», εξήγησε ο αντινομάρχης του Καστελάν Σαρμπέλ Αμπού.

«Είναι πολύ νωρίς για να πούμε ποιοί ήταν οι παράγοντες, κυρίως οι καιρικές συνθήκες, που μπορεί να έκαναν αυτό το βράχο να αποσπασθεί από το βουνό», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Φρεντερίκ Κιβιλιέ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις