Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στην «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη βρέθηκε xθες βράδυ ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς

Στην «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη βρ...

Οι πέντε δήμαρχοι μίλησαν για τους δήμους τους αλλά και για την γενικότερη κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας

Στην «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη βρέθηκε xθες βράδυ  ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς μαζί με τους τέσσερις δημάρχους των μεγαλύτερων Ελληνικών πόλεων Καμίνη, Μπουτάρη, Φίλιο και Σκοτινιώτη με τους οποίους συνιστούν την κίνηση των 5.

Οι πέντε δήμαρχοι μίλησαν για τους δήμους τους αλλά και για την γενικότερη κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας ενώ δέχτηκαν και ερωτήματα από πέντε αναγνωρίσιμους δημότες που βρισκόντουσαν στο πάνελ.

Μετά από ερώτηση ο Γιάννης Δημαράς αναφέρθηκε στο θέμα της ξερόλακκας για το οποίο ανέφερε πως όντως η Ξερόλακκα δεν έκλεισε όπως είχε δεσμευτεί προεκλογικά, κατάφερε όμως -με λύση που έδωσε το Πανεπιστήμιο Πατρών- να την κρατήσει ανοιχτή χωρίς να δημιουργούνται όπως είπε   προβλήματα με οσμές, καταφέρνοντας έτσι να διατηρεί το κόστος αποκομιδής σε ένα από τα χαμηλότερα στην Ελλάδα, πράγμα που παραδέχτηκαν και οι άλλοι δήμαρχοι.

Παράλληλα μίλησε για την τάξη που έχουν μπει στα οικονομικά του δήμου, για τα δεκάδες εκατομμύρια χρέη που παρέλαβε και τα οποία μηδένισε και το γεγονός πως οι προμηθευτές του δήμου πληώνονται πλέον σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο γεγονός πως ο δήμος σήμερα λειτουργεί με το 1/10 της κρατικής χρηματοδότησης πράγμα που δυσχεραίνει σημαντικά το έργο.

Ερωτήσεις έθεσε (μέσω βίντεο) ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Απόστολος Βανταράκης σχετικά με περιπτώσεις οικονομικών ατασθαλιών που παρουσιάστηκαν στον δήμο κατά την θητεία του κ. Δημαρά. Σε αυτό το σημείο ο Δήμαρχος Πατρέων ανέφερε πως και στις δύο περιπτώσεις (πολιτιστικός οργανισμός και κοινωφελής επιχείρηση) έδρασε άμεσα ζητώντας τις παραιτήσεις των προέδρων και έστειλε και τις δύο περιπτώσεις στον εισαγγελέα προκειμένου να γίνει διερεύνηση των υποθέσεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως μπορεί να καταλόγισε τον πρώην πρόεδρο της κοινωφελούς επιχείρισης ευθύνη για το έλλειμμα των περίπου 45.000 ευρώ που παρουσιάστηκε αλλά αναγνώρισε πως ο πρώην πρόεδρος κατάφερε να πραγματοποιεί το καρναβάλι με περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ λιγότερα σε σχέση με προηγούμενες δημοτικές αρχές.

Σημειώνεται ότι  στις αρχές Φεβρουαρίου ο Γιάννης Δημαράς αναμένεται να υποδεχθεί στην Πάτρα τους τέσσερις δημάρχους σε μία ημερίδα με θέμα τον δημότη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις