Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Αυτά συμβαίνουν αφού η ΡΑΠ «Ανθρώπινη Πόλη» αργεί, να ανακοινώσει υποψήφιο δήμαρχο Πατρέων, προκαλώντας αδημονία!

Αυτά συμβαίνουν αφού η ΡΑΠ «Ανθρώπινη Πό...

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ

Με αφορμή δημοσιεύματα για τον επικεφαλής υποψήφιο δήμαρχο Πατρέων εκ μέρους της ΡΑΠ, έχει ενταθεί η παρουσία δημοσιευμάτων στον τοπικό τύπο της Πάτρας και στα σάιτ και τα ραδιόφωνα σχετικά με το όνομα που θα προκρίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αν και είναι γνωστό ότι η Ριζοσπαστική  Αυτοδιοικητική Πρόταση «Ανθρώπικη Πόλη»  έχει τον κύριο λόγο της επιλογής.

Ωστόσο η ανησυχία φαίνεται πως εμφιλοχωρεί και στα άδυτα του ΚΚΕ και της δημοτικής παράταξής του «Πάτρα Μπροστά», όπου στο φύλλο τοπικής εφημερίδας της 17-1-2014, πρώην σύμβουλός της καταγίνεται με το ζήτημα και ξερνά οχετό ύβρεων κατά της «Ανθρώπινης Πόλης» και του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτά σε συνδυασμό με την πρόσφατη δημοσκόπηση της GPO, όπου δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται κατά 8 μονάδες της ΝΔ στην Αττική και τις δύο περιφέρειες των Αθηνών.

Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω απόσπασμα:

«Η γρήγορη μετάλλαξή του (του ΣΥΡΙΖΑ) σε σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (σημ.: ερώτημα του istologiou Giorgou Mosxou: Δεν ήταν σοσιαλδημοκρατικό κόμμα; Τότε γιατί το κατηγορούσατε;) στη θέση του ΠΑΣΟΚ που εξανεμίζεται, τους οδηγεί στη γνωστή θεωρία ότι ο θεσμός της τοπικής (αυτo)διοίκησης είναι φιλολαϊκός, κοντά στον πολίτη και άλλα συναφή, αλλά τα "ψιλοχαλάει" ο Καλλικράτης.

Θέλουν να κρύψουν από τα λαϊκά στρώματα και να συσκοτίσουν την πραγματικότητα ότι η τοπική (αυτο)διοίκηση είναι τμήμα του κράτους, οργανικά ενταγμένο, θεσμικά και νομικά ως συνέχεια της κεντρικής εξουσίας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Αποτελεί σημαντική βαθμίδα της αστικής εξουσίας στην προώθηση όλων των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων του κεφαλαίου, των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Κατ' επέκταση λοιπόν, υπηρέτες του Κεφαλαίου, της Αστικής Τάξης, των ντόπιων και ξένων μονοπωλίων, αλλά και διαπλανητικών  Κεφαλαίων, προδότες της εργατικής τάξης που την παραπλανούν και πάνε λέγοντας οι κατηγορίες. Και φυσικά ο δημότης μουγκός και χωρίς ψήφο επιλογής. Ε;

Αλλά σύντροφοι αραμπατζήδες για κάνετε κράτει στ' άλογά σας! Κάπου εκεί στην Μαιζώνος υπάρχουν κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι  από το ΚΚΕ και σε κάποιες πόλεις και δήμαρχοι από αυτό το κόμμα. Δηλαδή να δεχθούμε ότι. Ε, όχι αποκλείεται. Μην μου πείτε πως.

Αλλά όταν βρεθείς στο βούρκο του νεοσταλινισμού, δεν έχεις σωτηρία. Γιαυτό ο εμβριθείς αρθρογράφος ειδικευμένος στον ανεμιστήρα της λάσπης, επισημαίνει στην ίδια εφημερίδα:

«Εκεί όμως που δίνουν ρέστα (οι του ΣΥΡΙΖΑ) στην πολιτική παραπλάνηση είναι στην προσπάθειά τους να εμφανιστούν από παρθενογένεση, όμως έχουν παρελθόν και μάλιστα βεβαρημένο. Έχει ο ΣΥΡΙΖΑ λερωμένη τη φωλιά του (σ.σ.: πω, πωωωω!) και προσπαθεί όπως οι γάτες να κρύψει τις βρωμιές του (σ.σ.: καλέ τι φιλοζωικές ευαισθησίες είναι αυτές!). Μόνο από ενοχή; Όχι βέβαια. Θέλει να συνεχίσει την ίδια πολιτική σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων».

Δηλαδή για να καταλάβουμε οι φτωχοί, αυτοί οι καπιτάλες του ΣΥΡΙΖΑ έχουν σκοπό να συνδιαλλαγούν με τους άλλους καπιτάλες που έχουν την κυπριακή οφσόρ για πουλήσουν τον «902 Αριστερά στα FM», την συχνότητα του οποίου είχε διαθέσει επί Φλωράκη,  η αστική κυβέρνηση της ελληνικής μπουρζουαζίας στον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ (Φλαωράκης-Κύρκος) και να τον εκποιήσει,  τον 902, ο σημερινός επικεφαλής του ο Αλέξης Τσίπρας; Κι ας μην έχει το δικαίωμα; Αφού η συχνότητα είναι δημόσια!

Βλέπετε, τις συχνότητες του ΤελεΤάιμ και του Πάτρα-τιβί η κυβέρνηση τις πήρε οριστικά. Ενώ του ΣΥΡΙΖΑ του δίνει το δικαίωμα να κρατάει τον τηλεοπτικό 902! Πάντως όταν τον είχε τον 902 το ΚΚΕ δεν τον έκανε λαλάκια, κοινώς ευρώπουλα  στην κυπριακή οφσόρ που ήταν θυγατρική της οφσόρ των Βρετανικών Παρθένων Νήσων, η οποία και αυτή ήταν θυγατρική μίας άλλης ακόμη οφσόρ. Που να μπλεχτεί με τέτοιους καπιτάλες του ΚΚΕ!

Και επειδή ο λίβελος του στελέχους του ΚΚΕ δεν έχει τέλος σταματώ εδώ. Γιατί από δω και πέρα αρχίζουν οι γελοιότητες. Οι οποίες δείχνουν το είδος των προθέσεων για άσκηση αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που πλησιάζει. Βουλευτικές εκλογές σύντομα θα έρθουν και κοντός ψαλμός αλληλούια.

Άλλωστε το ΚΚΕ έχει διαλέξει την θέση της αντιπολίτευσης. Δεν ενδιαφέρεται να ασκήσει εξουσία και δεν θέλει την αριστερά στην κυβέρνηση. Πιστεύει ότι όσο ποιο άσχημα περνάει ο λαός τόσο πιο ΚΚΕ θα γίνεται. Αντίληψη αντιδιαλεκτική, αντιμαρξιστική, νεοσταλινική και βαθιά νυχτωμένη, αλλά δική του είναι, όπως και το ιδεολογικό του πρόβλημα.

Για να επανέλθουμε λοιπόν, στα των τοπικών εκλογών, με αφορμή δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο -τα οποία, επαναλαμβάνω, ανησύχησαν το ΚΚΕ- σχετικά με το πρόσωπο που θα προταθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ως επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «ΡΑΠ Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη», η Ν.Ε. του κόμματος θεώρησε υποχρέωσή της να διευκρινίσει τα εξής:

«Η θεματολογία της Νομαρχιακής Επιτροπής περιελάμβανε τις προσεχείς Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές των «καλλικρατικών» Δήμων όλου του νομού Αχαΐας.

Η συνεδρίαση της Νομαρχιακής λόγω του μεγάλου όγκου εργασιών της δεν τις ολοκληρώθηκε και θα συνεχίσει τις εργασίες της την Κυριακή 19/01/2014.

Όπως είναι λοιπόν λογικό καμία ψηφοφορία δεν έγινε στη Νομαρχιακή Επιτροπή.

Επισημαίνουμε δε, ότι η πρόταση για συγκεκριμένο επικεφαλής θα είναι το αποτέλεσμα της ολοκλήρωσης των προγραμματισμένων διαδικασιών συζήτησης που θα λάβουν χώρα σε όλο το φάσμα των κομματικών οργάνων, από τις οργανώσεις μελών και της νεολαίας έως την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ».
Αυτά από τους. καπιταλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, που είχαν πρόσφατα και το θράσος να μιλήσουν για ενότητα της αριστεράς στη δράση, αλλά ευτυχώς που το ΚΚΕ πρόταξε: «ΌΧΙ» από τον Κώστα Πελετίδη στην πρόταση συνεργασίας...

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις