Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ο Φυσιολατρικός τιμά τον Βλάσση Βελλόπουλο

Πάτρα: Ο Φυσιολατρικός τιμά τον Βλάσση Βελλόπουλο

Αυτή την Κυριακή στη Διακίδειο

Τιμή στην Πατρινό οικολόγο Βλάσση Βελλόπουλο, μέλος των 500 κορυφαίων παγκοσμίως θα αποδώσουν για την προσφορά του στην προστασία του περιβάλλοντος, την Κυριακή 12 Ιανουαρίου το ΔΣ και τα μέλη του Φυσιολατρικού Συνδέσμου Πατρών κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας τους.

Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα της Διακιδείου  Σχολής Πατρών, επί της οδού  Κανάρη, ώρα 7 μ.μ.

Μία διαφορετική οπτική της αντιμετώπισης του προβλήματος ρύπανσης του περιβάλλοντος, για το οποίο υποτίθεται ότι ενδιαφέρονται οι κυβερνώντες,  είναι αυτή που έδωσε ο υπέργηρος Βλάσσης Βελλόπουλος, στο Istologio Giorgou Mosxou.

Πρόκειται την εισαγωγή ξυλείας για καύσιμο, από τη πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία Κόσσοβο και την γύρω περιοχή, που κατά την αμερικανοευρωπαϊκή επέμβαση στην πρώην Γιουγκοσλαβία, την μόλυναν με τις χιλιάδες  βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου, τις οποίες έριξαν Αμερικανοί πιλότοι, των οποίων τα αεροσκάφη απογειώνονταν από την ιταλική βάση Αβιάνο, με σκοπό τη διάλυση της χώρας.

Την ξυλεία αυτών των μολυσμένων δασών την εισάγουμε, χρόνια τώρα, από τις αρχές της δεκαετίας του '90 και με αυτή τροφοδοτούμε τζάκια, ξυλόσομπες, ξυλόφουρνους κ.α. Και μάλιστα χωρίς να γίνεται καμία αναφορά στην πηγή προέλευσής της.

Μιλάνε για τα τζάκια ότι μολύνουν με διοξείδιο την ατμόσφαιρα. Δεν λένε κουβέντα για τα καλοριφέρ και κυρίως δεν ακούγεται μιλιά για τα ξύλα από το Κόσσοβο που είναι ραδιενεργά, είπε χθες βράδυ στο Istologio Giorgou Mosxou.

Πάντα ενεργός ο αγαπητός Βλάσσης, παρά το γεγονός ότι διάγει το μέσον της όγδοης δεκαετίας του βίου του και το κυριότερο τον ταλανίζει ο καρκίνος.

Ο ίδιος είναι αισιόδοξος για την πορεία της ασθένειάς του και το ομολογεί. Δείχνοντας το λαιμό του μου είπε, με φωνή ζωηρή: «Βλέπεις εδώ; Εδώ ήταν και τον πολέμησα»!

Χίλια χρόνια να ζήσει του ευχόμαστε όλοι όσοι τον γνωρίζουμε και τον αγαπάμε.

Για να τον βλέπουμε μπροστά στο μνημείο του Ν. Τεμπονέρα, όπως χθες, στις εκδηλώσεις αντιφασιστικής μνήμης, στις συγκεντρώσεις για  τα δημοκρατικά δικαιώματα, στις πορείες εναντίον του μνημονίου, στις κινητοποιήσεις για την προστασία της φύσης και παντού όπου είναι αναγκαίο το παρών από τους ενεργούς πολίτες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις