Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γιάννης Δημαράς: Καθοριστική χρονιά το 2014 αλλά αισιοδοξώ γα τον Δήμο μας

Γιάννης Δημαράς: Καθοριστική χρονιά το 2...

Το Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Δημάρχου Πατρέων

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Δήμαρχος Πατρέων, Γιάννης Δημαράς, τονίζει:

«Αφήσαμε πίσω μας το 2013 το οποίο πέρασε στην ιστορία ως μια χρονιά πολύ δύσκολη κατά της διάρκεια της οποίας η ελληνική κοινωνία κλήθηκε, για πολλοστή φορά, να επιβαρυνθεί με πολύ σκληρά μέτρα.

Ήταν μια χρονιά στην οποία δοκιμάστηκαν και, σε αρκετές περιπτώσεις, ξεπεράστηκαν οι αντοχές των συμπολιτών μας, πολλοί εκ των οποίων έχουν φθάσει δυστυχώς να ζουν στα όρια της φτώχειας ή και κάτω από αυτά.

Ταυτόχρονα δοκιμάστηκαν και το πολιτικό σύστημα της χώρας, καθώς και η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο σύνολό της.

Το 2014 ανατέλλει με την κοινωνία να βρίσκεται σαστισμένη από το σοκ των ανατροπών και των οδυνηρών οικονομικών μέτρων που έχουν υποβαθμίσει την καθημερινότητα όλων των πολιτών.

Οι Έλληνες υποδέχονται το νέο έτος μουδιασμένοι και επιφυλακτικοί για το τι αυτό τους επιφυλάσσει.

Σ’ αυτή τη νέα πραγματικότητα χρειαζόμαστε επειγόντως γενναίες και μεγάλες αποφάσεις και πρωτοβουλίες, οι οποίες μέχρι σήμερα δεν ελήφθησαν.

Μία αναπτυξιακή στρατηγική, ώστε να ανασχεθούν και να περιοριστούν δραστικά τα πρωτόγνωρα ποσοστά της ανεργίας, και μια Δημόσια Διοίκηση ευέλικτη, αποτελεσματική και φιλική στον πολίτη.

Είναι πια πασιφανές ότι η Κεντρική Διοίκηση, με τη μορφή που την ξέρουμε, έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της και είναι ανάγκη να περιοριστεί σε επιτελικό ρόλο και καθήκοντα, αφήνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην Αυτοδιοίκηση.

Γιατί οι δυνάμεις της Αυτοδιοίκησης και κυρίως οι Δήμοι, γνωρίζουν τις ανάγκες και τις δυνατότητες του τόπου, είναι κοντά στον πολίτη, ελέγχεται η διαφάνεια και η αποτελεσματικότητα τους, συνεργάζονται άμεσα και συνδέονται με τις παραγωγικές δυνάμεις.

Προσωπικά πιστεύω στις δυνατότητες της ελληνικής κοινωνίας  και των υγιών θεσμών. Πιστεύω στη συνεργασία και στην αλληλεγγύη.

Το 2014 θα είναι καθοριστική χρονιά για την παραπέρα πορεία μας. Χρονιά που πρέπει να μας οδηγήσει στην έξοδο από την πολύπλευρη κρίση. Εντός της χρονιάς αυτής θα κληθούμε να κάνουμε τις επιλογές μας οι οποίες θα κρίνουν το αύριο το δικό μας και της πατρίδας μας.

Αισιοδοξώ για τη χώρα και για το Δήμο μας. Όχι μόνο γιατί μέχρι σήμερα έχουμε δώσει ξεκάθαρα δείγματα της δουλειάς μας, αλλά και γιατί είμαστε έγκαιρα και επαρκώς προετοιμασμένοι για τη νέα πραγματικότητα.

Μαζί θα κάνουμε πράξη και θα κατοχυρώσουμε το δικαίωμα του πολίτη για καλύτερες, περισσότερες και πιο ποιοτικές υπηρεσίες. Για άμεση και αποτελεσματική Κοινωνική, αλλά και Αναπτυξιακή πολιτική.

Θα ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της τοπικής μας κοινωνίας και των φορέων για ανάπτυξη και στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Στο νέο τοπίο που δημιουργείται φιλοδοξούμε να έχουμε δυναμικό «παρών», με σχέδιο, αποφασιστικότητα  και τόλμη. Με αγάπη για την Πάτρα και σεβασμό στη μεγάλη ιστορία της.

Χρόνια πολλά με υγεία και αισιοδοξία για το 2014».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις