Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Έργα και ημέρες του Μιχάλη Λιάπη το 2007 όταν μιλούσε για την ανάπτυξη του σιδηρόδρομου! "Θα σας φέρουμε τράμ και νέο ...υπογειοποιημένο τρένο"! ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Έργα και ημέρες του Μιχάλη Λιάπη ...

Τι έλεγε τοτε ως Υπουργός Μεταφορών

Ήταν Μάρτιος του 2007 όταν ο Μιχάλης Λιάπης, ως Υπουργός Μεταφορών επισκεπτόταν την Πάτρα και υποσχόταν μεταξύ άλλων υπογειοποίηση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής και έναρξη της λειτουργίας της με ορίζοντα - ΤΟΤΕ- τριετίας αλλά και τη λειτουργία... τραμ στην πόλη.

Τότε ο κ. Λιάπης  μετά απο σύσκεψη με τους φορείς ανακοίνωνε:

«Γίνεται μια πραγματική κοσμογονία στο σιδηρόδρομο. Εχουμε τις μεγαλύτερες παρεμβάσεις από την εποχή του Χαριλάου Τρικούπη. Γι' αυτό και παρακολουθώ εγώ προσωπικά την εξέλιξη των έργων. Η υλοποίησή τους είναι μεγάλο προσωπικό στοίχημα για μένα». Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, από τον Πλάτανο Αχαΐας ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλης Λιάπης κατά τη διάρκεια επιθεώρησης έργων, για τη νέα σιδηροδρομική γραμμή Πατρών - Αθηνών. Τα παραπάνω ερμηνεύονται και ως απάντηση στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά, ο οποίος προ ημερών αναφέρθηκε επικριτικά για παρεχόμενο από τον ΟΣΕ έργο. Μάλιστα, πρόσθεσε ο κ. Λιάπης ότι «φέτος είναι μια πολύ σημαντική χρονιά για το σιδηρόδρομο, διότι τελειώνουμε τις συμβασιοποιήσεις, απορροφούμε με ταχύτατους ρυθμούς τα ευρωπαϊκά κονδύλια και ολοκληρώνουμε την υλοποίηση μεγάλων έργων».

Ο κ. Μιχ. Λιάπης ανακοίνωσε ότι το τρένο σε λίγα χρόνια θα ενώσει την Πάτρα με την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τους Ευζώνους με διπλή ηλεκτροκινούμενη γραμμή υψηλών ταχυτήτων, τονίζοντας ότι «θα είναι ένα σιδηροδρομικό δίκτυο εφάμιλλο των ευρωπαϊκών». Επίσης, έκανε γνωστό ότι αποφασίσθηκε η υπογειοποίηση πέντε χιλιομέτρων της σιδηροδρομικής γραμμής στην Πάτρα και, όπως είπε, «ήδη έχουν γίνει οι σχετικές μελέτες και το έργο αναμένεται να αρχίσει μέσα στο επόμενο έτος».

Οσον αφορά τη δημιουργία τραμ ο υπουργός Μεταφορών πρότεινε στους φορείς να κατασκευαστεί το έργο με την σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, προσθέτοντας ότι το υπουργείο προτίθεται να χρηματοδοτήσει την μελέτη, ενώ ήδη έχει δοθεί εντολή για χρηματοδότηση μελέτης με ένα εκατομμύριο ευρώ.

Επίσης, ο κ. Μιχάλης Λιάπης επισκέφθηκε το σταθμό του υπεραστικού ΚΤΕΛ, τον χώρο που θα δημιουργηθεί ο νέος σταθμός, καθώς και το αμαξοστάσιο του αστικού ΚΤΕΛ, όπου παρουσιάστηκαν τα οκτώ πρώτα νέα λεωφορεία στο πλαίσιο της ανανέωσης του στόλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις