Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα. «Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός για την 12η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών - EUSO 2014»

Αχαΐα. «Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμό...

Το Σάββατο η πρώτη φάση

Τα Εργαστηριακά Κέντρα Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Πατρών και Αιγίου συμμετέχουν στη διοργάνωση του «Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού για την 12η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών - EUSO 2014», ο οποίος έχει προκηρυχθεί και διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών  Επιστημών –  ΠΑΝΕΚΦΕ και πραγματοποιείται  υπό  την  αιγίδα  του  ΥΠΑΙΘ.

Ο διαγωνισμός EUSO έχει σκοπό την ανάδειξη της πειραματικής διαδικασίας ως μέσου για την κατανόηση των Φυσικών Επιστημών, την ενθάρρυνση των μαθητών να συμμετέχουν σε δράσεις, να συνεργάζονται, να ανταλλάσσουν απόψεις, να παρατηρούν, να υποθέτουν και να παίρνουν αποφάσεις καθώς και την ανάδειξη της αξίας των Φυσικών Επιστημών στην καθημερινή ζωή μας.

Η πρώτη φάση του διαγωνισμού θα διεξαχθεί το Σάββατο  7 Δεκεμβρίου 2013, 09:00-13:00, στα Εργαστήρια Φυσικών Επιστημών του 1ου ΓΕΛ Πατρών και του 1ου ΓΕΛ Αιγίου αντίστοιχα, όπου κάθε Λύκειο συμμετέχει, προαιρετικά, με μία τριμελή ομάδα μαθητών Λυκείου.

Κάθε τριμελής ομάδα μαθητών θα διαγωνισθεί σε τρία πειραματικά θέματα: ένα στη Φυσική, ένα στη Χημεία και ένα στη Βιολογία.

Η ομάδα που θα συγκεντρώσει τη  μεγαλύτερη  συνολική βαθμολογία στον διαγωνισμό θα συμμετάσχει στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί στο ΕΚΦΕ Ν. Φιλαδέλφειας (ΑΘΗΝΑ) στις 18 Ιανουαρίου  2014.

Στην τελική φάση θα επιλεγούν οι δύο τριμελείς ομάδες μαθητών με την υψηλότερη βαθμολογία, οι οποίες θα συμμετάσχουν στη 12η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών –EUSO 2014, που φέτος θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα ( Αθήνα 30/3 ως 6/4  2014).

Ο τοπικός διαγωνισμός πραγματοποιείται στην Αχαΐα για τέταρτη συνεχή φορά. Κάθε χρόνο συμμετέχουν δεκάδες μαθητές από αρκετά Λύκεια του νομού μας. Ο θεσμός αγκαλιάστηκε από τους μαθητές και τους καθηγητές , που συνεργάζονται αρμονικά για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό, δαπανώντας τον προσωπικό τους χρόνο. Μάλιστα οι ομάδες που μας εκπροσωπούν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό είναι πάντα μεταξύ των διακριθεισών, γεγονός που κάνει υπερήφανους τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, την τοπική κοινωνία και φυσικά τα ίδια τα παιδιά.

Να τονισθεί ιδιαίτερα ότι η τριμελής ομάδα του Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου του Πανεπιστημίου Πατρών πρώτευσε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό EUSO 2013 και προκρίθηκε στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό στο Λουξεμβούργο, όπου και απέσπασε διάκριση.

Η Δ/νση  Δ/θμιας  Εκπ/σης Αχαΐας αναγνωρίζοντας την τεράστια σημασία των Φυσικών Επιστημών στο σύγχρονο πολιτισμό, προσφέρει έμπρακτα την αμέριστη συμπαράστασή της και ενισχύει τις άοκνες προσπάθειες των Υπευθύνων των ΕΚΦΕ Αχαΐας και των συνεργατών τους για την επιτυχία του θεσμού, στην οποία συμβάλουν και ενισχύουν με το διαρκές ενδιαφέρον αλλά και την ενεργό συμμετοχή τους οι Σχολικοί Σύμβουλοι ΠΕ04.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις