Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Το θαλάσσιο μέτωπο, τα "αρπαχτικά" και το... "φιλοδώρημα" στην πόλη

Πάτρα: Το θαλάσσιο μέτωπο, τα "αρπα...

Ανακοίνωση της Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρότασης

Η Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρόταση (Ρ.Α.Π.) ''Πάτρα, Ανθρώπινη Πόλη'', που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την σύσκεψη-παρωδία, όπως λέει, για το θαλάσσιο μέτωπο, που συνεκάλεσε ο γενικός γραμματέας της αποκεντρωμένης περιφέρειας κ. Αγγελάκας δηλώνει τα ακόλουθα:

Η σύσκεψη που συνεκάλεσε ο γενικός γραμματέας αποκεντρωμένης περιφέρειας, είχε κατά την εκτίμησή μας, στόχο, να προκαλέσει σύγχυση και να συσκοτίσει. Θέλησε να διευκολύνει  την απόφαση της συγκυβέρνησης, για παράδοση  του θαλασσίου μετώπου στα μεγάλα και κερδοσκοπικά και τοκογλυφικά συμφέροντα, τα οποία και το εποφθαλμιούν, αντί «πινακίου φακής».

Ένα περίπου μήνα, μετά την συνάντηση του κ. Δημάρχου με τον νέο πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, ο κ. γενικός επιχείρησε να περάσει από το...παράθυρο και ερήμην του Πατραϊκού λαού, την πρόταση του υπουργού κ. Βαρβιτσιώτη, ο οποίος θέλει να παραδώσει  ένα  μικρό τμήμα, δίκην φιλοδωρήματος, στην Πόλη μας. Το «φιλέτο» του θαλασσίου μετώπου, το έχει υποσχεθεί στα αρπαχτικά που εφορμούν στην δημόσια περιουσία και  την εξαγοράζουν σε τιμή «ευκαιρίας».

Ενοχλήθηκαν οι κυβερνητικοί και φιλοκυβερνητικοί παράγοντες από την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την υπεράσπιση του, προκειμένου  να διατεθεί  για:

-Την αποκατάστασης της σχέσης της πόλης μας  με τη Θάλασσα.

-Την  βελτίωση της αισθητικής της και  του οικιστικού της περιβάλλοντος μέσω, βεβαίως, της αναγκαίας ανάπλασης του θαλάσσιου μετώπου, επ’ ωφελεία των πολιτών της.

Μία ανάπλαση, τα χαρακτηριστικά της οποίας, ο «φυσικός»   ιδιοκτήτης του θαλασσίου μετώπου, ο Δήμος της Πάτρας, το  κατ’ εξοχήν όργανο έκφρασης της δημοκρατικής βούλησης των πολιτών της, σε συνεργασία και συνεννόηση με τους επιστημονικούς , κοινωνικούς και επαγγελματικούς  φορείς της πόλης μας, κυρίαρχα, θα αποφασίσει.

Δεν είναι τυχαίος ο χρόνος  που επιχειρεί η συγκυβέρνηση να ''κλείσει'' το θέμα. Όπως ο  ίδιος ο γενικός γραμματέας της αποκεντρωμένης περιφέρειας ομολόγησε, δεν επιθυμεί να  αποτελέσει το ''κλοτσοσκούφι'' των δημοτικών εκλογών, αφού γνωρίζει πολύ καλά οτι αποτελεί αγκάθι, για την συγκυβέρνηση, η μη οριστική παραχώρηση του επίδικου στον Δήμο Πάτρας, ενόψει και των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου 2014.

Είναι όμως γνωστό σε όλους, ότι το θαλάσσιο μέτωπο έχει παραχωρηθεί, με  δεσμευτικές υπογραφές των συγκυβερνώντων και  προσωρινή σύμβαση του ΟΛΠΑ, στον Δήμο και στην πόλη της Πάτρας.

Εκείνο που απομένει, εάν επιθυμούν να διατηρήσουν το παραμικρό ίχνος πολιτικής αξιοπιστίας, είναι να τηρήσουν την υπόσχεσή τους και να νομοθετήσουν άμεσα την οριστική παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου στην Πάτρα, αποδεσμεύοντας το από την αρπάγη του ΤΑΙΠΕΔ και των τοκογλύφων, ώστε να κινηθούν απρόσκοπτα οι διαδικασίες αξιοποίησής του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις