Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας και της Νεολαίας του κόμματος κατέθεσαν σήμερα στεφάνια στο Παράρτημα

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας και της ...

Λουλούδια σε ανάμνηση των ελεύθερων πολιορκημένων ηρώων του αντιδικτατορικού αγώνα της Πάτρας

Με την κατάθεση στεφάνου από την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και την Νεολαία του κόμματος, στο «φυλακισμένο» Παράρτημα Πάτρας, ολοκληρώθηκε το πρωινό της σημερινής ημέρας παραμονή της Επαιτείου του τριήμερου εορτασμού των θυμάτων του Πολυτεχνείου, που άρχισε από χθες.

Νωρίτερα είχαν καταθέσει στεφάνι αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, ενώ προηγήθηκαν εργατικά σωματεία και η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων.

Η κατάθεση στεφάνου από την αντιπροσωπεία των Νέων του ΣΥΡΙΖΑ έγινε υπό τους ήχους συνθημάτων «Το Πολυτεχνείο ζει» και ακολούθησε του κόμματος με επικεφαλής τον βουλευτής Αχαΐας Βασίλη Χατζηλάμπρου και τον Συντονιστή (γραμματέα) της οργάνωσης Κώστα Σπαρτινό, που προσήλθαν στην κλειστή πύλη του Παραρτήματος στις 12.30΄ μ.μ. συνοδευόμενοι από την Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκινητική στιγμή ήταν η προσέλευση από μικρό κοριτσάκι, που κατέθεσε ένα λουλούδι στην μνήμη των νεκρών παλικαριών της αποφράδας ημέρας του Νοέμβρη 1973, ενώ γονείς με τα μικρά παιδιά τους πέρασαν από το Παράρτημα να αφήσουν λουλούδια στον τόπο προσκυνήματος.

Οικογενειακώς στο Παράρτημα.

Φοιτητές και μαθητές χθες πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης, ενώ κλειστή παρέμεινε η οδός Κορίνθου. Παράλληλα στο Μνημείο Πεσόντων επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων και στην στοά της Ασφάλειας Πάτρας κατατέθηκαν στεφάνια, εκεί όπου μαρτύρησαν πολλοί Πατρινοί αγωνιστές από τα μαρτύρια των γνωστών φασιστοειδών της χούντας.

Αύριο 17 Νοεμβρίου 2013 και πάλι θα πραγματοποιηθούν δύο συγκεντρώσεις, από το ΚΚΕ στην Πλ. Γεωργίου και από τους φοιτητικούς συλλόγους μπροστά στο Παράρτημα της οδού Κορίνθου.

Επίσης σε επιφυλακή βρίσκεται η αστυνομία μετά την έκρυθμη κατάσταση που δημιουργήθηκε από  την άρνηση της δημοτικής αρχής να ανοίξει το Παράρτημα, που είναι χτισμένο με τούβλα, έστω για τον τριήμερο εορτασμό, όπως της ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας και οι σύλλογοι φοιτητών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις