Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Παπούλιας: Θα λείψουν η παρουσία και ο λόγος του Γλαύκου Κληρίδη

Παπούλιας: Θα λείψουν η παρουσία και ο λ...

Μηνύματα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πολιτικά κόμματα

Την πολιτική κληρονομιά και το ήθος του Γλαύκου Κληρίδη, που έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της Παρασκευής σε ηλικία 95 ετών, τίμησε ο ελληνικός πολιτικός κόσμος.

Έφυγε μια ιστορική προσωπικότητα της πολιτικής ζωής του Κύπρου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, επισημαίνοντας ότι η παρουσία και ο λόγος του Γλαύκου Κληρίδη «θα λείψουν».

«Η Κύπρος έχασε σήμερα ένα μεγάλο Έλληνα» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, για την απώλεια του Γλαύκου Κληρίδη.

Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για έναν «αγνό αγωνιστή και ευπατρίδη πολιτικό» που ήταν «μεγάλος πρωταγωνιστής σε όλους τους αγώνες των αδελφών Κυπρίων».

«Μετείχε στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, υπηρέτησε τον απελευθερωτικό αγώνα του 1955 και βρέθηκε στις επάλξεις ως Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, αλλά και ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας για την αναζήτηση δίκαιης, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού προβλήματος», συνέχισε ο κ. Σαμαράς.

«Διέθετε σύνεση και τόλμη, διορατικότητα και αγνό πατριωτισμό και υπηρέτησε τη Μαρτυρική Μεγαλόνησο, αλλά και τον Ελληνισμό στο σύνολό του». «Εκφράζω βαθιά συγκίνηση για το θάνατό του και ειλικρινή συλλυπητήρια στους δικούς του», καταλήγει η δήλωση του πρωθυπουργού.

Για μία «εμβληματική μορφή για τη Μεγαλόνησο» έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας τη συνεισφορά του χαμένου ηγέτη στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού.

«Δεν πρόλαβε, δυστυχώς, να δει την Κύπρο ενωμένη, καθώς πέθανε την ημέρα συμπλήρωσης τριάντα ετών από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους» τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, προσθέτοντας πως «ο καλύτερος τρόπος για να τιμηθεί η μνήμη του Γλαύκου Κληρίδη είναι να επιτευχθεί επιτέλους μια δίκαιη και εφαρμόσιμη λύση στο Κυπριακό».

Ανακοίνωση για το θάνατο του μεγάλου κύπριου πολιτικού εξέδωσε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, σημειώνοντας πως με το «Με το θάνατο του Γλαύκου Κληρίδη κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο της κυπριακής ιστορίας.

»Ανήκει σε εκείνη την ολιγάριθμη κατηγορία πολιτικών που ανεξαρτήτως αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς μαζί τους, δεν μπορεί παρά να τους αναγνωρίσει την εντιμότητα της κρίσης και την ανιδιοτέλεια των προθέσεων», συμπλήρωσε η κ. Δούρου.

«Ευπατρίδη της πολιτικής» χαρακτήρισε το Γλαύκο Κληρίδη η ΔΗΜΑΡ, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη «μεγάλη προσπάθεια που έκανε για την επίλυση του Κυπριακού, αλλά και τη σημαντική συμβολή του για την ένταξη της Κύπρου στην ευρωπαϊκή οικογένεια».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις