Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συζητούνται σήμερα τα ασφαλιστικά μέτρα του Πανεπιστημίου Πατρών κατά της διαθεσιμότητας

Συζητούνται σήμερα τα ασφαλιστικά μέτρα ...

Συνεχίζουν την απεργία οι Διοικητικοί Υπάλληλοι

Σήμερα Δευτέρα θα συζητηθούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας τα ασφαλιστικά μέτρα του Πανεπιστημίου Πατρών και άλλων ΑΕΙ κατά της διαθεσιμότητας Διοικητικών Υπαλλήλων.

Είναι η πρώτη συζήτηση που θα γίνει και το αποτέλεσμα αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Οι αιτήσεις αναστολής των Πανεπιστημίων και του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών θα συζητηθούν στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Με τις αιτήσεις τους αυτές ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Παιδείας, με την οποία καταργήθηκαν 1.349 οργανικές θέσεις διοικητικού προσωπικού των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και οι εργαζόμενοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Κατά τη συζήτηση, η οποία δεν θα είναι δημόσια, θα παραστούν και πρυτάνεις από διάφορα Πανεπιστήμια της χώρας. Εισηγητής των υποθέσεων αυτών είναι ο σύμβουλος Επικρατείας Νικόλαος Μαρκουλάκης.

Η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ θα εκδοθεί μέσα στις επόμενες μέρες.

 

Την ίδια ώρα οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Πατρών συνεχίζουν την απεργία

Σε ανακοινωσή τους αναφέρουν: "Παραμένουμε στην απόφαση μας «κανείς εργαζόμενος σε διαθεσιμότητα κανείς απολυμένος». Υπεύθυνος για την δυσλειτουργία του Πανεπιστημίου μας ήταν πάντα και παραμένει η κυβερνητική πολιτική ,της υποχρηματοδότησης, της ιδιωτικοποίησης μεγάλων τομέων δραστηριότητας των Πανεπιστημίων όπως η έρευνα, η σίτιση και η στέγαση των φοιτητών.

Μην ξεχνάμε ότι 118 συνάδελφοι που βρίσκονται μπροστά στην ανεργία είναι αυτοί που στηρίζουν τις γραμματείες των 24 τμημάτων του Πανεπιστημίου και υποστηρίζουν τις υπηρεσίες του, είναι αυτοί που φυλάνε τα 2650 στρέμματα της Πανεπιστημιούπολης, είναι αυτοί που καθημερινά τρέχουν για την λειτουργία και τις βλάβες των εγκαταστάσεων, είναι αυτοί που διακινούν τους τόνους εγγράφων του εσωτερικού και εξωτερικού ταχυδρομείου των 750 μελών ΔΕΠ και των υπηρεσιακών εγγράφων. Θέλουμε για μια ακόμα φορά να υπενθυμίσουμε τους αριθμούς των υπαλλήλων όχι γιατί εμείς πιστεύουμε ότι η αξιολόγηση του Υπουργείου έγινε με σκοπό την καλύτερη λειτουργία των Πανεπιστημίων αλλά για να κρούσουμε τον « κώδωνα» του κινδύνου σ’ αυτούς που «κόπτονται» για την σωστή λειτουργία τους και προσπαθούν να ρίξουν στις πλάτες μας την ευθύνη.

Περιμένουμε ακόμα την απάντηση του Υπουργού γιατί ενώ σαν απαραίτητο προσωπικό θεωρεί για το Πανεπιστήμιο της Πάτρας 404 (χωρίς να συμπεριλαμβάνει την Εστία και το Εστιατόριο των φοιτητών) τελικά θέτει σε διαθεσιμότητα από τους 457 τους 118.

Μένουν 339 υπάλληλοι μαζί με το προσωπικό των τμημάτων στο Αγρίνιο και το Προσωπικό της Εστίας-Εστιατορίου.ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ.

Συνεχίζουμε με απεργιακές κινητοποιήσεις και την περιφρούρηση τους και την βδομάδα 4 -8 Νοεμβρίου (συμπεριλαμβάνονται και τα Σαββατοκύριακα για τις υπηρεσίες που έχουν τέτοιες δραστηριότητες).

Καλούμε γενική συνέλευση την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου στις 10 το Πρωί στο Α κτίριο για την εκτίμηση των εξελίξεων. Παίρνουμε μαζικά μέρος στις Συγκεντρώσεις της Πανελλαδικής απεργίας στις 6 Νοεμβρίου"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις