Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Κουρή και Βανταράκης καταγγέλλουν την στάση της δημοτικής Αρχής για τα δημοτικά τέλη - "Η ευαισθησία εξαντλείται στις δηλώσεις"

Πάτρα: Κουρή και Βανταράκης καταγγέλλουν...

Κάνουν λόγο για "ανικανότητα"

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Πατρέων Απόστολος Βανταράκης και Ήρα Κουρή επισημαίνουν τα παρακάτω:

"Καταγγέλλουμε τη στάση της δημοτικής αρχής στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο που παρά τις τεκμηριωμένες θέσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης και την κατάθεση πρότασης για μείωση των δημοτικών τελών τελικά, όλα τα μέλη της δημοτικής ομάδας Δημαρά ψήφισαν την διατήρηση των δημοτικών τελών στα ίδια επίπεδα με τα προηγούμενα χρόνια.

Οι σκληρές οικονομικές συνθήκες, η ανεργία, η συρρίκνωση των κοινωνικών παροχών από το κράτος επιβάλλει τη χάραξη διαφορετικών πολιτικών που θα ανακουφίζουν τον πολίτη από την λαίλαπα της σκληρής φορολόγησης που του επιβάλλουν οι υπηρέτες του μνημονίου. Ο Δήμος Πατρέων σε αντίθεση με άλλους δήμους ακόμα και «μέλη της κίνησης των 5» (!!!!) (Αθηνών, Αμαρουσίου, Λαγκαδά, Θεσσαλονίκης, Λάρισας κλπ.) που μείωσαν τα τέλη τόσο στα σπίτια όσο και στις επιχειρήσεις, θα συνεχίσει να εισπράττει υψηλά τέλη.

Είναι ενδεικτικό ότι αρνήθηκαν ακόμα και τον εξορθολογισμό με τη μείωση των τελών που πληρώνουν οι δημότες του πρώην Καποδιστριακού δήμου Πατρέων (ενώ το είχαν υποσχεθεί προεκλογικά). Έτσι ,για ένα σπίτι π.χ. στο Κάτω Καστρίτσι τα τέλη έχουν συντελεστή 0.08, ενώ π.χ. στα Ζαρουχλέικα ο συντελεστής είναι 3.60. Ανάλογες διακυμάνσεις δημοτικών τελών ισχύουν και για τις επιχειρήσεις.

Το τραγικό της ανικανότητας της δημοτικής αρχής αποτυπώνεται στο γεγονός – ότι ενώ έχει δεσμευτεί και πέρυσι και πρόπερσι για εξορθολογισμό και δικαιοσύνη στην κατανομή των δημοτικών τελών μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα.

Δυστυχώς, η κοινωνική ευαισθησία του κ. Δημαρά και των υπολοίπων στελεχών που τον στηρίζουν χωρίς καμία διαφοροποίηση, εξαντλείται σε απλές δηλώσεις κατανόησης των προβλημάτων των δημοτών και δεν προχωρά σε υλοποίηση σοβαρών και διαχρονικών κοινωνικών πολιτικών.

Δυστυχώς αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι δεν είναι ο Δήμαρχος που θα σταθεί δίπλα στους δημότες, παρότι ήταν μια από τις κύριες προεκλογικές δεσμεύσεις του."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις