Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κόρη της Βουλγάρας η «Μαρία των Φαρσάλων», σύμφωνα με το τεστ DNA- Βρισκόταν στην Πάτρα το 2009

Κόρη της Βουλγάρας η «Μαρία των Φαρσάλων...

Η Μαρία, ηλικίας 4 με 6 ετών, αναμένεται τώρα να μεταφερθεί σε ένα κέντρο υποδοχής της κοινωνικής πρόνοιας της Βουλγαρίας

Η Σάσα και ο Ατανάς Ρούσεφ, ένα ζευγάρι βούλγαρων Ρομά, είναι οι βιολογικοί γονείς της μικρής Μαρίας, του ξανθού κοριτσιού που εντοπίστηκε σ' ένα καταυλισμό των Ρομά στα Φάρσαλα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του DNA που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από το υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας.

«Τα τεστ DNA έδειξαν ότι η Σάσα Ρούσεβα είναι η βιολογική μητέρα και ο Ατανάς Ρούσεφ είναι ο βιολογικός πατέρας του παιδιού που ονομάζεται Μαρία», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Σβετλοζάρ Λάζαροφ, γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών.

Η Μαρία, ηλικίας 4 με 6 ετών, αναμένεται τώρα να μεταφερθεί σε ένα κέντρο υποδοχής της κοινωνικής πρόνοιας της Βουλγαρίας και στη συνέχεια να δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια, σύμφωνα με τη Γιάνα Κάνεβα υπεύθυνη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας της Στάρα Ζαγκόρα, σύμφωνα με το πρακτορείο BGNES της Βουλγαρίας.

Χθες έγινε γνωστό ότι η βουλγαρική αστυνομία εντόπισε οικογένεια Ρομά, η οποία εμφανίζεται ως η πραγματική οικογένεια της ξανθής Μαρίας. Σύμφωνα με τη βουλγαρική αστυνομία, η μητέρα της κατάγεται από την πόλη Νικολάεβο και έχει συνολικά 10 παιδιά, κάποια από τα οποία μοιάζουν με τη Μαρία.

Μιλώντας στην τηλεόραση η Ρομά Σάσα Ρούσεβα, υποστήριξε ότι είναι η βιολογική μητέρα της Μαρίας. Όπως είπε, το διάστημα που γεννήθηκε το κορίτσι, τον Ιανουάριο του 2009, η ίδια βρισκόταν στην Ελλάδα και γέννησε το παιδί στο νοσοκομείο της Λαμίας.

Σύμφωνα με τη βουλγαρική αστυνομία η γυναίκα όντως βρισκόταν για ένα διάστημα στην Ελλάδα, στην περιοχή της Πάτρας. Όπως είπε η ίδια η γυναίκα, έδωσε το παιδί στην οικογένεια των Ελλήνων Ρομά, καθώς δεν μπορούσε να το συντηρήσει και επειδή θεώρησε ότι έτσι θα μεγαλώσει καλύτερα.

Αρνήθηκε παράλληλα ότι έλαβε οποιοδήποτε οικονομικό αντάλλαγμα. Πληροφορίες από τα βουλγαρικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι γείτονες της οικογένειας ισχυρίζονται ότι το παιδί δόθηκε στους Ελληνες Ρομά με αντάλλαγμα 250 ευρώ.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις