Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Π. Καψής: Με μηνιαίο κόστος κάτω του ενός εκατ. ευρώ η λειτουργία της ΔΤ

Π. Καψής: Με μηνιαίο κόστος κάτω του ενό...

Συζήτηση στη Βουλή για την τροπολογία παράτασης του μεταβατικού καθεστώτος της ΝΔ

Η ΔΤ λειτουργεί με μηνιαίο κόστος κάτω από 1 εκατ. ευρώ, ανέφερε ο υφυπουργός αρμόδιος για την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, Π. Καψής, μιλώντας στη Βουλή για την τροπολογία με την οποία παρατείνεται το μεταβατικό καθεστώς της ΔΤ για άλλους 10 μήνες.

Το κόστος του κλεισίματος της ΕΡΤ ήταν από 200 έως 300 εκατ. ευρώ αντέτειναν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης και ο Βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Δ. Αναγνωστάκης.

Η τροπολογία ψηφίζεται σε ονομαστική ψηφοφορία ύστερα από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ και την στηρίζουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Στους 2 μήνες λειτουργίας της ΔΤ έχουν ξοδευτεί 1.832.000 ευρώ, σημείωσε ο Π. Καψής διευκρινίζοντας ότι από αυτό το ποσό οι 500.000 οφείλονται στο ότι δεν χρησιμοποιείται το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. «Η ΕΡΤ των παρεμβάσεων και της συνδικαλιστικής ασυδοσίας δεν πρόκειται να ξαναϋπάρξει», δήλωσε κατηγορηματικά ο υφυπουργός, προσθέτοντας ότι «η τροπολογία κάνει αυτονόητα ζητήματα», όπως να συνάπτει η ΔΤ συμβάσεις έργου με δημοσιογράφους και καλλιτέχνες. Για την 10μηνη παράταση συμβάσεων στην ΔΤ επεσήμανε ότι «είναι απαραίτητες αν θέλουμε να υπάρχει ΔΤ».

Ο Π. Καψής προσδιόρισε για τις αρχές του νέου χρόνου την έναρξη εκπομπής της ΝΕΡΙΤ και εξήγησε ότι αν υπάρχει καθυστέρηση, οφείλεται στο ότι το Εποπτικό Συμβούλιο ζήτησε περισσότερο χρόνο. Είπε ακόμη ότι δεν μπορεί να ευθύνεται η ΔΤ για έλλειψη πολυφωνίας όταν τα κόμματα της αντιπολίτευσης αρνήθηκαν να προσέρχονται στις εκπομπές της, ενώ για τις προσλήψεις που έγιναν υποστήριξε ότι ζήτησε να πάρουν μέρος οι δημοσιογράφοι της ΠΟΣΠΕΡΤ κα να ενημερώσει την ΕΣΗΕΑ, αλλά αμφότεροι αρνήθηκαν.

Από την περασμένη εβδομάδα η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που κατάργησε την ΕΡΤ είναι παράνομη, καθώς πέρασε η προθεσμία για την κύρωσή της, τόνισε ο Δ. Παπαδημούλης και πρόσθεσε: «και τώρα το πραξικόπημα της ομάδας Σαμαρά είναι στο αέρα». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι «το BBC είπε ότι στην Ελλάδα εκπέμπουν δύο κρατικές τηλεοράσεις» και αναρωτήθηκε: «έπαθε ΣΥΡΙΖΑ και το BBC;».

Ο Δ. Αναγνωστάκης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση με την ΔΤ «αποτυγχάνει παταγωδώς να επιτύχει ενημέρωση, ψυχαγωγία, πολιτισμό» και υπογράμμισε ότι από το κλείσιμο της ΕΡΤ «το κόστος θα είναι πάνω από 200 εκατ. ευρώ, 300 εκατ. σύμφωνα με τους εργαζόμενους». Η τροπολογία καταστρατηγεί το νόμο βάζοντας το μεταβατικό σχήμα της ΔΤ να κρατήσει αντί για 2 μήνες περισσότερο από ένα χρόνο, ισχυρίσθηκε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και κάλεσε την κυβέρνηση να σεβαστεί τις αποφάσεις των δικαστηρίων, η δημοκρατία δεν χωράει εκπτώσεις νομιμότητας, εκπτώσεις στην εφαρμογή του δικαίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις