Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος: «Μισόλογα» για Ποδήλατα-Κολυμβητήριο …και σιωπή για Φρεάτια-Καθαριότητα!

Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος: «Μισόλογα» ...

Μια σειρά ερωτήσεων στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιάλεια

Μια σειρά ερωτήσεων προς τη Δημοτική Αρχή υπέβαλε, στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιάλειας (το βράδυ της Παρασκευής) ο Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης  Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, αποζητώντας απαντήσεις σε θέματα της περιοχής αλλά και αντιμετώπιση αυτών από το δήμο.

Αρχικά ο κ. Τριανταφυλλόπουλος ζήτησε να μάθει  τι γίνεται με την υλοποίηση του Προγράμματος δωρεάν διάθεσης ποδηλάτων σε διάφορα σημεία του Αιγίου (Υψηλά Αλώνια, Τουριστικό Περίπτερο, Πλατεία Πολυχρονιάδη), θέτοντας ερωτήματα για το ανύπαρκτο έργο επιδιόρθωσης αυτών αλλά και για το κατά πόσο γνωρίζουν οι υπεύθυνοι ότι τα μισά από αυτά λείπουν από τις θέσεις αφετηρίας τους.

Ο Δήμαρχος Αιγιάλειας Στ. Θεοδωρακόπουλος απαντώντας, υπογράμμισε πως «αρκετοί πολίτες δεν σέβονται αυτήν την πρωτοβουλία του δήμου, επιχειρώντας να καταστρέψουν τα ποδήλατα και να προκαλέσουν φθορές», αποκαλύπτοντας δε ότι «ο δήμος θα τα επιδιορθώσει και κατόπιν θα δώσει την εκμετάλλευσή τους σε κάποιον ιδιώτη, δίχως αυτό να αλλοιώσει τη δωρεάν χρήση τους από τον κόσμο». Ωστόσο δεν απάντησε για την ανυπαρξία σέρβις αλλά και με το τι θα γίνει με τα ποδήλατα που έχουν πιθανά καταστραφεί ή κλαπεί!

Επιπλέον ο Δημ. Τριανταφυλλόπουλος ζήτησε  να μάθει αν ο Δήμος, τώρα ή κατά το παρελθόν, έχει παραλάβει το έργο του "Κολυμβητηρίου Αιγίου" και το κυριότερο, αν αληθεύουν οι πληροφορίες περί ύπαρξης επενδυτικού ενδιαφέροντος ιδιώτη για λειτουργία του. Απαντώντας και πάλι ο Δήμαρχος, ενημέρωσε πως «το έργο, ναι μεν έχει παραληφθεί, αλλά η λειτουργία του από το δήμο είναι απαγορευτική, αφού απαιτεί μηνιαίο κόστος περί τις 50.000 ευρώ». Τέλος απάντησε «πως δεν υπάρχει ιδιώτης ενδιαφερόμενος επενδυτής». Ωστόσο, δεν απάντησε για τα πλάνα της δημοτικής αρχής σε ένα ολοκληρωμένο έργο εκατομμυρίων που κόστισε στον Ελληνικό αλλά ουδέποτε έχει χρησιμοποιηθεί!

 

Την πλήρη σιωπή της δημοτικής αρχής και ιδιαιτέρως  του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, εισέπραξε ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, στις επισημάνσεις του για την απαράδεκτη εικόνα που εμφανίζουν παραδοσιακά σημεία της πόλεως του Αιγίου, όπως οι «Σκάλες της Φιλοποίμενος» και κάτω από το Λαογραφικό Μουσείο, σημεία με πολλά σκουπίδια και χορτάρια. Σε επισήμανση του ότι «πολίτες ετοιμάζονται εθελοντικά να καθαρίσουν αυτά τα σημεία , αφού ο δήμος δεν το πράττει»  ο Δήμαρχος  σχολίασε… «ας το κάνουν, δεν είναι κακό», για ν’ ανταπαντήσει ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο δεν καλύπτεται η ανταποδοτικότητα των δημοτικών τελών που πληρώνουν οι πολίτες!

Επίσης καμία απάντηση δεν έλαβε ο Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης για καταγγελίες περί ακαθάριστων και βουλομένων φρεατίων στην παραλιακή οδό της Αιγείρας με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν σπίτια, εν όψει του χειμώνα.

Τέλος, ο Δ. Τριανταφυλλόπουλος ζήτησε την εκτέλεση έργου οδοποιίας πλησίον του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου στην περιοχή της Καλλιθέας, προκειμένου να είναι προσπελάσιμη η Οδός Ερατούς, κάτι που σημειώθηκε εκ μέρους του κ. Δημάρχου ότι "θα γίνει όταν ολοκληρωθεί  παρακείμενο έργο στην Οδό Αχιλλέως".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις