Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έρχεται νέο κύμα κινητικότητας σε Κέντρα Υγείας και περιφέρεια

Έρχεται νέο κύμα κινητικότητας σε Κέντρα...

Θα υπάρξει εντατικοποίηση του μέτρου

Το υπουργείο Υγείας θα ζητήσει την εντατικοποίηση της κινητικότητας σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους στις δομές του. Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου με αφορμή την ολοκλήρωση του πρώτου κύματος κινητικότητας στο ΕΣΥ, «εμείς θα ζητήσουμε από τον Πρωθυπουργό να αξιοποιήσουμε το σημαντικό αυτό εργαλείο της κινητικότητας για τον εξορθολογισμό των δομών και του συστήματος».

Το θέμα μάλιστα θα τεθεί το μεσημέρι της Παρασκευής στον Πρωθυπουργό από τον υπουργό Υγείας στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα συζητηθεί η δεύτερη φάση της κινητικότητας στο δημόσιο.

Σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, το πρώτο μέρος της κινητικότητας στα νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα αλλά και χωρίς επιβάρυνση του συστήματος υγείας. Πλέον θα ακολουθήσει η κινητικότητα για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία της περιφέρειας καθώς και στις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδα Υγείας, δηλαδή ΕΟΠΥΥ και Κέντρα Υγείας.

«Σε δέκα ημέρες ολοκληρώνεται ο διάλογος για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα έχουμε την εικόνα από την αξιολόγηση της κατάστασης στα νοσοκομεία της περιφέρειας. Θα χρησιμοποιήσουμε την κινητικότητα για να προχωρήσει η στελέχωση των νοσοκομείων και των άλλων μονάδων υγείας όπως πρέπει» τόνισε ο υπουργός Υγείας, παρουσιάζοντας το χρονοδιάγραμμα της κινητικότητας στο υπουργείο Υγείας.

Παράλληλα, μετά τις 29 Νοεμβρίου το Υπουργείο Υγείας θα ζητήσει να αξιοποιήσει υπαλλήλους που βγήκαν στη διαθεσιμότητα από το Υπουργείο Παιδείας.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι προσλήψεις 500 μονίμων γιατρών και νοσηλευτών, ενώ στις αρχές του 2014 αναμένονται προσλήψεις άλλων 700. Τέλος, πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία τοποθέτησης ιατρών και νοσηλευτών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της χώρας μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας προσλήψεων προσωπικού από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις