Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς βγήκε το πρωί μαζί με την δημοσιογράφο της ΕΡΑ Πάτρας, Αγγελική Ανυφαντή στην Πρωινή Ενημέρωση της ΕΡΤ

Ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς βγήκε...

Απόψε στις 8 στην πλατεία Γεωργίου ανοικτή συγκέντρωση αλληλέγγυων πολιτών στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ - Σήμερα συμπληρώνονται 4 μήνες από την 11η Ιουνίου

Στην πρωινή ενημέρωση της ΕΡΤ, που έχουν αναλάβει και παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Ανδρέας Ροδίτης και Νίκος Αγγελίδης έγινε σήμερα Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013, το πρωί γύρω στις 9.45, σύνδεση με το στούντιο της ΕΡΑ Πάτρας, μέσω skype και μίλησαν στην εκπομπή η ραδιοφωνική παραγωγός της ΕΡΑ Αγγελική Ανυφαντή και ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο στούντιο της Ελληνικής ραδιοφωνίας στο Δασύλλιο.

Ο κ. Δημαράς αναφέρθηκε στην ημέρα εκείνη της 11ης Ιουνίου 2013 που έπεσε το μαύρο στην ΕΡΤ με την αιφνιδιαστική και αντιδημοκρατική απόφαση του πρωθυπουργού διά της αναγγελίας Σίμου Κεδίκογλου (σήμερα συμπληρώνονται 4 μήνες από εκείνη την ημέρα αλλά και 4 μήνες που η ΕΡΤ το παλεύει και παραμένει ανοικτή με τους εργαζόμενους να συνεχίουν να δίνουν τον σθεναρό, δυναμικό αγώνα τους).

Μάλιστα ο κ. Δημαράς που δήλωσε εκ νέου δημοσίως την συμπαράσταση του στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ, ανέφερε ότι ο κόσμος και το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Πατρέων από τη πρώτη κιόλας στιγμή στάθηκε στο πλευρό των εργαζομένων του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης της ΕΡΤ εδώ στην Πάτρα ενώ χαρακτήρισε χαμηλό το επίπεδο του έως τώρα προγράμματος που εκπέμπει η νέα Δημόσια Τηλεόραση.

Η Αγγελική Ανυφαντή έκανε μνεία και στους αλληλέγυους πολίτες που κάθε Παρασκευή με δική τους αυθόρμητη πρωτοβουλία πραγματοποιούν συνέλευση συμπαράστασης στην ΕΡΑ καθώς και ότι μαζεύουν και χρήματα με τα οποία και πληρώνονται κάποια έξοδα όπως ο λογαριασμός ρεύματος της ΔΕΗ που αδυνατούν να καλύψουν, όπως είναι φυσικό οι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Πάτρας.

Μάλιστα απόψε στις 20.00 αναμένεται στην πλατεία Γεωργίου να υπάρξει νέα κεντρική αυτή τη φορά συνέλευση, συγκέντρωση των αλληλέγγυων πολιτών προς την ΕΡΤ, με ομιλίες, κ.α.

Στο μεταξύ σε ημερίδα της EBU στην Αθήνα, έγινε λόγος για την εντυπωσιακή πραγματικά προσπάθεια των εργαζομένων της ΕΡΤ να κρατήσουν σε όλη την χώρα ανοικτό και συνεχές το ενημερωτικό πρόγραμμα ενώ παράλληλα εκφράστηκαν και δυσμενή σχόλια και προβληματισμοί για την έως τώρα λειτουργία της Νέας Δημόσιας Τηλεόρασης.

Όπως είπαν οι δύο δημοσιογράφοι Ανδρέας Ροδίτης και Νίκος Αγγελίδης όλο αυτό το πρωτόγνωρο που συνέβη με την ΕΡΤ έχει προκαλέσει και το διεθνές ενδιαφέρον με αποτέλεσμα να ετοιμάζονται τόσο ντοκιμαντέρ όσο και βιβλία για το θέμα.

Επιμέλεια - Τ. Μαρτάτος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις