Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Λουτσιάν Φάτου: Η Ρουμανία επενδύει πολλά στη συνεργασία της με την Δυτική Ελλάδα

Λουτσιάν Φάτου: Η Ρουμανία επενδύει πολλ...

Στην Πάτρα σήμερα ο Ρουμάνος Πρέσβης

Τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας που συνδέουν την Ελλάδα με την Ρουμανία αλλά και τις προοπτικές ενίσχυσης της συνεργασίας των δυο χωρών σε τομείς όπως ο τουρισμός, το εμπόριο, ο έλεγχος της παράνομης μετανάστευσης και η ανταλλαγή καλών πρακτικών στο πεδίο της παραγωγής επεσήμανε ο νέος Πρέσβης της Ρουμανίας στην Ελλάδα Λουτσιάν Φάτου που επισκέφθηκε σήμερα την Πάτρα με την ευκαιρία της έναρξης του Επίτιμου Προξενείου της Ρουμανίας στην πόλη.

Ο κ. Φάτου, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, συνοδευόμενος από την Επίτιμη Πρόξενο της Ρουμανίας στην Πάτρα Μαριάννα – Βαλέρια Κρατσιούν, αναφέρθηκε στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον της χώρας του για την Δυτική Ελλάδα.

«Το Επίτιμο Προξενείο της Πάτρας είναι το δεύτερο που ιδρύει στην Ελλάδα η Ρουμανία. Έχει προηγηθεί το αντίστοιχο Προξενείο της Κέρκυρας», είπε ο κ. Φάτου προσθέτοντας ότι οι δυο περιοχές έχουν πολλά περιθώρια συνεργασίας. «Μας συνδέουν πολλά», είπε ο Ρουμάνος Πρέσβης, «μας συνδέει η Ιστορία, η Γεωγραφία και φυσικά η Ορθοδοξία. Μας συνδέουν, επίσης, οι κοινοί στόχοι στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πέρυσι στην Ελλάδα ήρθαν πάνω από 500.000 Ρουμάνοι επισκέπτες ενώ μόνιμα στην χώρα σας ζουν 40.000 Ρουμάνοι υπήκοοι».

«Αρκετοί από τους Ρουμάνους επισκέπτες που έρχονται στην Ελλάδα έχουν ως προορισμό τους την Δυτική Ελλάδα. Αυτό οφείλεται στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα και στα θρησκευτικά κειμήλια που φυλάσσονται εκεί και φυσικά και σε άλλους κοντινούς προορισμούς όπως η Αρχαία Ολυμπία», ανέφερε η Επίτιμη Πρόξενος της Ρουμανίας Μαριάννα – Βαλέρια Κρατσιούν. Επισημαίνοντας, επίσης, ότι το Επίτιμο Προξενείο έχει ως στόχο όχι μόνο να συνδράμει στις τοπικές τους υποθέσεις τους Ρουμάνους υπηκόους που ζουν και εργάζονται στην Δυτική Ελλάδα αλλά και να ενθαρρύνει τις εμπορικές, οικονομικές και πολιτιστικές συνεργασίες ανάμεσα στην περιοχή και στην Ρουμανία.

«Σε περιόδους κρίσης, όπως η σημερινή, οι καλές διεθνείς συνεργασίες αποτελούν μια από τις διεξόδους», είπε η κ. Κρατσιούν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις