Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σχολική Επιτροπή Αιγιάλειας: Ομόφωνες αποφάσεις για θέρμανση, ύδρευση, πυρασφάλεια,τηλέφωνα,καθαριότητα και φύλαξη

Σχολική Επιτροπή Αιγιάλειας: Ομόφωνες απ...

Eπί τετράωρον η συνεδρίαση του Ν.Π.Δ.Δ

Μείζονος σημασίας λειτουργικά θέματα των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Αιγιάλειας, απασχόλησαν το Διοικητικό Συμβούλιο της "Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευης", που συνεδρίασε το βράδυ της Πέμπτης στην Αίθουσα Βιβλιοθήκης του ΕΠΑΛ Αιγίου, λαμβάνοντας ομόφωνες αποφάσεις επί όλων.

Η σύγκλιση του Ν.Π.Δ.Δ , όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες, ξεκινώντας με ουσιαστικές επισημάνσεις για το εύρος των αρμοδιοτήτων του εκ μέρους του Προέδρου, που σκοπό  είχε την αλλαγή λειτουργίας του οργάνου και την κάλυψη πολλών άλλων θεμάτων, που κατά το παρελθόν είχαν παγώσει. Επακολούθησε σχετική ενημέρωση από τον Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλο για αποφάσεις του, που ήδη η υλοποίησή τους βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως η Συλλογή Σχολικών Ειδών για τους μαθητές,η διευθέτηση του καθημερινού τρόπου επικοινωνίας με τους Διευθυντές των σχολείων, ο έλεγχος των έκτακτων εξόδων τους και ο απαιτούμενος διάλογος με θεσμικές αντιπροσωπείες γονέων και μαθητών, σε περιπτώσεις καταλήψεων.

Το Δ.Σ μετά από ουσιαστική συζήτηση, αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

-Τον διακανονισμό παλαιοτέρων υπερχρεωμένων λογαριασμών της ΔΕΥΑ με κάλυψη του 50% του ποσού από την "Σ.Ε"(συνολικού ύψους 10.000 περίπου) σε 1ο-3ο-4ο Γυμνάσιο Αιγίου και 1ο ΣΕΚ Αιγίου, που δημιουργήθηκαν ως επί το πλείστον λόγω διαρροών.

-Την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης του συνόλου των σχολείων από την "Σ.Ε", για την τρέχουσα σχολική χρονιά, με κοντρόλ της χρήσης και τεχνική υποστήριξη, σε αντίθεση με τα προηγούμενα έτη που η προμήθεια γινόταν από τα σχολεία μεμονωμένα.

- Την αλλαγή των πακέτων χρέωσης των τηλεφωνικών παροχών των σχολείων από τον ΟΤΕ, με οικονομικότερα και κατάργηση κάποιων,λόγω μη αναγκαιότητας.

-Την τακτοποίηση της πυρασφάλειας και την εκπόνηση σχετικών σχεδίων απ' όλα τα σχολεία,με την συμβολή της Πυροσβεστικής Αιγίου ως αρμοδίας υπηρεσίας.

- Την ανάγκη περίφραξης επιπρόσθετου αύλιου χώρου των Γυμνασίου και ΓΕΛ Διακοπτού, έργο που ωστόσο δύναται να εκτελέσει μόνο ο δήμος.

-Την στήριξη οικονομικά αδύναμων μαθητών από τη "Σ.Ε" σε ότι αφορά την καθημερινή παροχή προϊόντων από τα σχολικά κυλικεία, σε συνεργασία με τους Συλλόγους Καθηγητών και Γονέων.

-Την προκήρυξη ενοικίασης και λειτουργίας του Σχολικού Κυλικείου Γυμνασίου-ΓΕΛ Αιγείρας, λόγω έκτακτης μονομερούς λύσης της μίσθωσής του.

-Την επικύρωση των διαδικασιών εκτέλεσης επισκευαστικών έργων (άνω των 20.000 ευρώ),προμήθειας τεχνολογικού εξοπλισμού (άνω των 7.000 ευρώ) και καθαριότητας μέσω συμβάσεων έργου έντεκα καθαριστριών (άνω των 30.000 ευρώ).

Τέλος το Δ.Σ αποφάσισε ομόφωνα ,να φέρει - διά του Προέδρου του - ως θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιάλειας ,την ανάγκη φύλαξης τεσσάρων σχολικών μονάδων, μετά την απόλυση του συνόλου των Σχολικών Φυλάκων, με την οικονομική συνδρομή του δήμου για τη σύμβαση έργου με Ιδιωτικές Εταιρείες Security, σε 1ο-2ο ΓΕΛ Αιγίου, 1ο-2ο ΕΠΑΛ Αιγίου και Γυμνάσιο-ΓΕΛ Καμαρών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις